Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ekim '09

 
Kategori
Ankara
 

Çankaya "Yeni Toplumcu Belediyecilik" (1)

Çankaya "Yeni Toplumcu Belediyecilik" (1)
 

Çankaya Belediye Başkanı Şehir Plancısı Haki Bülent TANIK "Çankaya'yı Başkentin Kalbini Kazanmaya Hazırız" seçim broşürü özet programında, düşüncelerini ve projelerini "Yeni Toplumcu Belediyecilik" başlığı altında halka sunmuştu. Çankaya'ya baktığımızda, acaba, bu anlayışta altı ayda neler yapılmıştı!

Prof. Dr. Muzaffer ERYILMAZ yönetimi zamanında uygulanan ve şimdiki yönetim tarafından yürürlükten kaldırıldığı söylenen bazı hizmetler, maddeler halinde aşağıya çıkarılmıştır.

1. Her Çarşamba günü düzenlenen halk günleri, Başkan H. Bülent Tanık'ın, 'halk günlerinin işlevsellikten uzak olduğu' görüşünde olması nedeniyle yürürlükten kaldırıldı!

2. İlköğretimde okuyan minik çocuklara, zihinsel ve bedensel gelişimlerine katkı olması nedeniyle her gün verilen süt uygulaması yürürlükten kaldırıldı!

3. "Zaman bittiyse eğer... Yakınınızdayız, yanınızdayız" sloganıyla taziye evlerine; psikolog, doktor, imam ve diğer hizmetlilerle birlikte yapılan ziyaret ve ücretsiz verilen cenaze malzemeleri hizmetlerine son verildi!

4. Yurttaşların kendi konutlarında yapmış oldukları küçük tadilatlar sonrası ortaya çıkan moloz ve inşaat artıklarının, ücretsiz olarak belediye araç ve işçileri marifetiyle konutlardan alınarak moloz döküm yerine nakliyesi hizmetlerine son verildi!

"Yeni Toplumcu Belediyecilik" Etkinlikleri

* Yılmaz GÜNEY ölümünün 25'inci yılında 9 Eylül 2009 tarihinde anıldı. Sakarya Caddesi yaya bölgesinde UMUT filmi, Dikmen Ahmet ARİF parkında SÜRÜ filmi gösterildi.

* Değirmendere (Kocaeli) Belediyesinin 15 yıldır düzenlediği Prof. Dr. Zühtü MÜRİDOĞLU ahşap heykel sempozyumu, Değirmendere Belediyesinin kapatılması nedeniyle, 16'ncısı Çankaya Belediyesi tarafından Sakarya Caddesi'nde gerçekleştirildi.

* Başkanın projeleri arasında olan "Bin Çocuk Korosu" projesinin ilk adımı olarak, 'Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde (ÇMS), St. Cugat çocuk korosu İspanyol şefler yönetiminde konser verdi. (1000 çocuk korosu kurulunca, çocuklar kendi seslerini duyunca acaba ne olacak?)

* Sanatçı Rutkay AZİZ yönetiminde olan ve parasızlıktan kıvranan Ankara Sanat Tiyatrosu'na (AST), her türlü desteğin verileceği açıklandı. Bu konuda sanatçıyla bir toplantı yapıldı... Biz; Sakıncalı Piyade'yi, Rumuz Goncagül'ü, Küçük Adam N'oldu Sana! Sacco ile Vanzetti gibi, daha birçok güzel ve ilerici tiyatro oyununu orada izledik. 'Ezginin Günlüğü' konserinde, ebruli şarkısını hep birlikte orada söyledik...

* 1 Eylül "Dünya Barış Günü" nedeniyle, H. Bülent TANIK Yüksel Caddesi'nde Mehmet Özer'in resim sergisini açtı. Akşam ÇSM'de düzenlenen "Bengi Bağlama Üçlüsü"nün konserinde türkülere eşlik etti.

* 5 Eylül'de Anıt Park'ta düzenlenen konser öncesi yaptığı konuşmada "herkesin bir arada yaşayabildiği eşit ve özgür bir dünya kurulması ve insanlığın mutluluğu için çalışılmasının" önemine dikkat çekti! Sahne alan "Kardeş Türküler Grubu" konsere Kürtçe ve Süryanice iki şarkıyla başladı, izleyenler halaylarla eşlik etti. Türkçe, Arapça türküler ve Roman havalarıyla konser devam etti.

* "Krize karşı haklarımız için birleşelim" ve "Güvenceli iş, insanca yaşam, kardeşliğin ülkesi" sloganlarının yer aldığı bez afişler hazırlandı! 

* 11 Ekim tarihinde, Anadolu Kongre ve Gösteri Merkezi'nde, Çankaya Belediyesi ve Halkevleri tarafından ortaklaşa düzenlenen konser için; Edip Akbayram, Kızılırmak, Mustafa Özarslan, Bandista, Hoytur topluluğunun halkla buluşacağı duyuruldu.

Çankaya Belediyesi Kültür Müdürlüğü'nün etkinliklerine baktığımızda, insanın ilk aklına gelen nedir? BARIŞ günü türkü dinleyelim. Roman havaları, ille de roman olsun, oynayalım... KRİZE karşı türkü dinleyelim. Halay çekelim, mademki KRİZ var, hep beraber hoplayalım, zıplayalım...

"Yeni Toplumcu Belediyecilik" tiyatro toplantısı, filim seyirleri, konserlerle, türkülerle, halaylarla devam edip gidiyor...

foto: Çankaya Belediye Başkanı H. Bülent TANIK

 
Toplam blog
: 108
: 900
Kayıt tarihi
: 18.08.07
 
 

Orhan UZEL Seyitgazi / Eskişehir 1951-Mimar (ADMMA)-CHP ve Mimarlarodası Üyesi-Çankaya / Ankara ..