Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Temmuz '10

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Canlı ve sağlıklı saçlar için…

Canlı ve sağlıklı saçlar için…
 

Saçlar yüzünüzün ifadesini farklılaştıran kadını kadın yapan saçlar.. Peki onlara gereken önemi gösteriyor musunuz? Özellikle yaz aylarında güneş, deniz saçları kötü etkiler, cansız ve mat bir görünüm verir. Bakımlarına önem verilmediği takdirde saçlarınızda matlaşır ve kurur. Kuru saçların bol neme ihtiyacı var. Onun için saç tipinize uygun bir şampuan ve krem kullanmalısınız.-hangimoda.com- 

Krem kullanırken dikkat etmeniz gereken önemli nokta, kremi saç köklerine değil, saç uçlarına uygulamanızdır. Saçta 5 dakikadan fazla bekletmemeniz gerekir. Saçlarınızı mümkün olduğunca saç kurutma makşnesi ile kurutmayın. Havluya sararak doğal halinde kurumaya bırakın.  

Saçlarınızda boya, röfle, perma varsa, onlar için geliştirilmiş ürünleri kullanmalısınız. Alkol içermeyen ve pH dengesini koruyacak şampuanları tercih etmelisiniz. L’oréal Paris’in yeni Delicate Color şampuanı saç telinin yüzeyini sararak su ve kötü etkenlerden saçınızı koruyor. Ancak fiyatı biraz pahalı. 61 TL olan ürün sağlıklı saçlara kavuşmanızı da sağlayacak. 

Saçlarınız için evde uygulayabileceğiniz reçeteler 

2 yumurta sarısını, 1 fincanzeytinyağı ile karıştırın ve bu karışımı nemli saçınıza uygulayarak 30 dakika bekletip, bol su ile durulayın. Sonrasında saçınıza uygun şampuanla yıkayın. 

Diğer bir reçete ise, bademyağlı saç maskesi.. 2 çorba kaşığı bademyağı ve 2 adet çiğ yumurta sarısı koyun. İyice çalkaladıktan sonra üzerine 2 çorba kaşığı da beyaz ispirto ilave edin ve tekrar çalkalayın. Bu karışımla saçlarınızı ve saç diplerinizi ovun. Yarım saat öylece bekleyin. Sonra bol su ve kükürtlü sabunla iyice yıkayın.  

Saçlarınızı her yıkamadan sonra durularken elma sirkesi kullanırsanız, saçlarınızın daha canlı ve parlak olduğunu göreceksiniz. 

 
Toplam blog
: 384
: 1684
Kayıt tarihi
: 02.05.09
 
 

Yazmayı, okumayı, paylaşmayı, özgürlüğü seven, "BİLGİ"lenirken, "BİLGİ"lendiren dünya insanıyım. Lai..