Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Temmuz '14

 
Kategori
Müzik
 

Caz müziğini Dev ismi Luis Armstrong'a saygı

Caz müziğini Dev ismi Luis Armstrong'a saygı
 

6 Temmuz 1971- Ünlü Cazcı Luis Armstrong'un (43). ölüm Yıldönümü,

1901 de fakir bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Luis Armstrong,
Caz Müziğinin İkonlarındandır.


1922 de Creole Jazz Band adlı grubuna katıldı. 1925 yılında döndüğü Chigago'da hit şarkılar "Potato Head Blues", "Muggles" ve "West End Blues" kayıtlarını bitirdi.


Caz Müziği denilince ilk akla gelen isimlerden olan Armstrong, özellikle "Trompet'e olan hakimliği ve onu çok iyi bir orkestra aranmanganı olarak önplana çıkartmıştır. Bütün Müzik Eleştirmenleri tarafından da "Altın Trompet" olarak kabul edilmiştir.
Uzun kariyeri boyunca dönemin en önemli ses sanatçılarından Jimmie Rodgers, Bing Crosby, Duke Ellington, Fletcher Henderson, Bessie Smith ve özellikle Ella Fitzgerald'la beraber aynı sahneyi baylaştı ve şarkılrına katıldı.


Vikipendi'nde şöyle bir not vardır:"1964 yılında Billboard Top 100 Chart'ta Beatles'i "Hello, Dolly" adlı çalışmasıyla 1 numaradan indirdi ve yerine geçti. Böylelikle 63 yaşında bir müzisyen olarak ABD müzik listelerinde 1 Numaraya yerleşmiş şarkı sahibi en yaşlı insan olarak rekor kırmış oldu."

"West End Blues"daki trompet girişi caz tarihindeki en meşhur doğaçlama olarak kabul edildi. Armstrong 1971 yılında bir kalp krizi sebebiyle 69 yaşında öldü...

 
Toplam blog
: 741
: 219
Kayıt tarihi
: 06.12.09
 
 

Aslen Şebinkarahisar-Alişar Köyü-Killik Mahallesi İmamlar (Çakmaklar) Sülalesine mensup olan Şair..