Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Aralık '10

 
Kategori
Güncel
 

Çeaş, Kepez ve Paris Üçgeni....

Çeaş, Kepez ve Paris Üçgeni....
 

Çeaş ve Kepez'e el konulduğunda üniversite ögrencisiydim. Kampüsümüze Ege Cansen, Asaf Savaş Akat ve Deniz Gökçe üçlüsü'nün sunduğu NTV'de yayınlanan Ekodiyalog proğramık konuk olmuştu. O zaman ben sayın hocalarıma o an için güncel olan Luizudu ve Çeaş olayını sual etmiştim. Sorum söyleydi; "Bilindiği üzere Çeaş ve Kepez A.Ş.lerine Bakanlar Kurulu kararıyla Lisans sözleşmeleri fesh edilmiş ve ilgili şirketlere el konulmuştur. Bu sebeple igili şirket sahipleri 16 milyar dolarlık tazminat davası açmıştır. Bu bağlamda ilgili dava T.C.alehine işlerse nasıl bir bomba düşer ekonomimize?" Evet sorum bu sekildeydi. Cevabını Ekonomi profösörü olan Sn.Deniz Gökçe şu sekilde vermişti; "Şimdi bu olaylar tek başına bomba filan düşürmez, bu olay neticesinde Aydın ovasında pamuk mu yetişmeyecek, tekstilciler bu pamuğu alıp iplik mi yapmıyacaklar, ama bu olay uluslarlarası arenada bizim için pek parlak olmaz tabi. Ege Cansen ise söyle bir yorum getirmişti benim soruma 'Cafer büyük bir ihtimalle biz bu 16 milyar dolarlık tazminatı ödemiyeceğiz, ama ödersekte pek parlak olmaz tabi.

Biz bunları konuştuğumuzda sene 2003'dü. Şimdiye baktığımızda Uzanların hepsi Firar etmiş ama T.C. alehine sürdürdükleri davadan vazgeçmiyerek uluslararası arenaya taşıdıklarını görüyoruz. Şu an istedikleri tazminat tutarı ise 180 milyar dolar. Düşünsenize bu rakamı ödemeye mahkum olduğumuza. Ben düşünmek bile istemiyorum açıkcası. Olayın gelişimine irdelediğimizde şunları hatırlıyor olacağız. Cem Cengiz Uzanın Genç Parti'yle 7.2 oy alması AKP yi rahatsız etmiş ve Uzanlar için düğme basılmıştı. Uzan meydanlarda çok sert tavırla Başbakan R.Tayyip Erdoğan'a yüklenmesi bu olayın gelişimdeki en büyük etkendi. Şu an Cem, Hakan ve baba Kemal Uzan yurt dışında yaşamlarını sürdürüyorlar. İnterpol tarafından aranıyorlar. Ama aranan Hakan Uzan kendini savunmak için özel izinle gelip mahkemeye giriyor ve sonra tekrar kaçabiliyor. Anlaşır gibi değil. Uzanlar diplomasiyi çok iyi biliyorlar ve bunu şu andada bunu çok iyi kullanıyorlar. Üstleride Fransa.

Uzanlar bu davadan bir şeyler cıkaracak ve Türkiye'yi mahkum ettirecekler. Biraz Hukuk bilgisi olan birisi bunu anlayabilir açıkcası. İnşallah tazminat ödemeden bunu yırtarız derim ama karşınızdakiler Uzanlar olunca durup düşünüyor insan. Diplomasiyi iyi kullanıp, zamanında dost edinen kişiler tecritde olduklarındada lüks içinde yaşam sürmeye hep devam etmiştir. Tıpkı Uzan örneğindeki gibi.....

 
Toplam blog
: 10
: 530
Kayıt tarihi
: 29.10.08
 
 

1983 Aydın. 2006-İşletme Fakültesi. Türkiye' de özelleştirme adı altında çalışmam vardır. Muhaseb..