- Kategori
- Türk Mutfağı
Cevizli açma tarifi
Cevizli Açma Tarifi
MALZEMELER :
1 su bardağı ılık su
1 kibrit kutusu kadar yas maya
6 yemek kasığı toz şeker
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 yemek kasığı tuz
Aldığı kadar un
100 gr. margarin
100 gr. ceviz
1 yumurta sarısı
HAZIRLANIŞ ŞEKLİ :
Ilık su yoğurma kabına konur. Seker, tuz, maya eritilir. Sıvıyağ ilave edilir.
Aldığı kadar un konarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur
yoğurulur. Üzeri bir kapakla kapatılıp, 30 dakika kabarmaya bırakılır.
Hamur kabardıktan sonra limon büyüklüğünde parçalar koparılıp, elde
inceltilip açılır. Üzerine yumuşamış margarin sürülür. Dövülmüş ceviz içi
serpilir. Rulo halinde kıvrılıp, yuvarlanır. Üzerine yumurta sarısı sürülüp,
çörekotu serpilir. Önceden ısıtılmış 180°C fırında kızarana kadar pişirilir.