Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Kasım '11

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Cevizli bulgur sarması

Cevizli bulgur sarması
 

CEVİZLİ BULGUR SARMASI


Bu yemek Ankara  yöresine hastır.

Malzemeler: 250-300 gr asma yaprağı, 1,5 su bardağı ince bulgur, 1 su bardağı ceviziçi, 2 kuru soğan, 2 kaşık domates salçası, yarım su bardağı zeytinyağı, 1 çay bardağı beyaz peynir,  tuz,karabiber,kimyon,nane 

 1.5 su bardağı ince bulgur  2 su bardağı sıcak suda bekletilir ağzı kapatılır.  Bir tavada  piyazlık doğranmış soğanlar 2 kaşık domates salçası ve 2 kaşık sıvı yağ ile biraz kavrulur,  bulgurların içine boşaltılır, 1er tatlı kaşığı tuz, kimyon, karabiber, nane, yarım bardak sıvı yağ,1 bardak ceviziçi (iri dövülmüş) konur, iyice karıştırılır ve asma yaprağına parmak şeklinde  sarılır. Tencerenin altına yapraklar serilir, üzerine dolmalar  sıralanır. Bir kapta 2 kaşık zeytinyağının içine yarım limon sıkılarak dolmaların üzerine gezdirilir, 2 su bardağı kaynar suyla kısık ateşte pişirilir. Soğuduktan sonra servis edilir. Afiyet olsun.

 

NAHİDE ÇELEBİ

 

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..