- Kategori
- Türk Mutfağı
Cevizli kurabiye
Cevizli Kurabiye
Gerekli malzemeler
1.5 su bardağı ceviz içi
250 gram tereyağı
2/3 su bardağı toz şeker
1 adet vanilya
3.5 su bardağı un
1 adet kabartma tozu
Üzeri için
pudra şekeri
İri çekilmiş antep fıstığı
Cevizli Kurabiyenin Yapılışı
Tepsimizin içerisine yağlı kağıdımızı seriyoruz.175 derece fırınımızı
ayarlıyoruz.Cevizlerimizi tepsiye diziyoruz.Fırında 5 dakika kadar
kavuruyoruz.Fırınımızdan alıyoruz ve irice dövüyoruz.Küçük küçük doğramış
olduğumuz tereyağımızı geniş bir karıştırma kabının içerisinde toz şekerimizle
birlikte mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye dek karıştırıyoruz.Tuzumuzu,
vanilyamımızı,unutmuzu ve kabartma tozumuzu da ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
Hamurumuzu dövülmüş cevizlerle buluşturup karıştırmaya devam ediyoruz.Hamurumuzdan
küçük parçalar koparıyoruz ve kurabiye şekilleri veriyoruz.Toz şeker dolu bir kabın
içerisine kurabiyelerimizi buluyup yağlı kağıt döşenmiş tepsimizin içerisine diziyoruz.
İçleri pişince kurabiyemizi fırınımızdan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.Servise
sunacağımız zaman pudra şekeri ve iri parçalar halindeki antep fıstığı parçaları
serpiyoruz.Servise sunuyoruz.
Afiyet Olsun
Kaynak: kek tarifleri