- Kategori
- Yemek - Mutfak
Cevizli tatlı
Malzemeler
100 gr tereyağı(oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvıyağ
2 subardağı süt
5.5 su bardağı un
100 gr iri çekilmiş ceviz
1 adet yumurta sarısı
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
Şerbet İçin
3.5 su bardağı toz şeker
3.5 su bardağı su
yarım limonun suyu
Hazırlanışı
Şerbet için;şekeri,suyu ve limon suyunu tencereye alıp,kaynatın.
Yağ,un,karbanot,tuz ve sütü yoğurma kabına alarak yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
İri çekilmiş cevizi de ilave ederek,yoğurun ve yarım saat dinlenmeye bırakın.
Dinlenen hamurda ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp,şekil vererek,yağlı kağıt koyduğunuz tepsiye dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp,ortasına ceviz içi yerleştirin.
180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Fırından çıkan tatlınızın üzerine sıcak şerbetinizi dökün ve çektiğinde servis edin.