Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Eylül '08

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

Çevre dostları!..

Çevre dostları!..
 

Dünya’nın ihtiyacı olan çevre dostunu İngiliz bilim adamları keşfetmiş!

Tüm dünyanın böyle bir buluşa ihtiyacı vardı…

İngiliz Bilim Adamlarının keşfettiği yeni çevrecileri merak ediyorsunuz değil mi?

O zaman sizi fazla merakta bırakmadan, bu çevre dostu, hepimizin bildiği, ancak böyle bir görev yüklemeyi aklından bile geçirmediği bu canlı, bir solucan! Evet, yanlış duymadınız gerçektende bir solucan!

Gelin bu bilimsel keşfin nasıl ortaya çıkartıldığına birlikte bakalım…

İngiliz bilim adamları, toprak solucanlarının 21. yüzyılın çevre savaşçıları olabileceğini düşünüyorlarmış.

Bu nedenle araştırmalarını yoğunlaştırmışlar. İl neticeler gayet olumluymuş!

Solucanların, kimyasal maddelerle kirlenmiş toprağı temizlemeye yardımcı olabileceği düşünülen "metal yeme" özelliklerinin nasıl işlediğini ortaya çıkaran Reading Üniversitesi'nden bilim adamları, solucanın toprağı yiyip, dışkı olarak dışarı çıkardıktan sonra metallerde bazı küçük değişiklikler olduğunu tespit etmişler.

Bu değişikliklerin, kimyasal maddelerle kirlenen topraktaki potansiyel toksin metallerin ortadan kaldırılmasında büyük yarar sağlayabileceğini düşünen İngiliz bilim adamları, Britanya Bilim Vakfı Festivali'nde yaptıkları sunumda, toprak solucanlarının 21. yüzyılın çevre savaşçıları olabileceğinin altını çizmişler.

Solucanların ideal toprak detektifleri ve varlıklarının toprağın sağlığını en iyi göstergesi olduğunu vurgulayan Reading Üniversitesi'nden bilim adamları, toprak solucanlarının, aralarında arsenik, kurşun, bakır ve çinko gibi ağır metallerle kirlenen toprakta yaşamalarını sağlayan bir mekanizma geliştirdiklerini belirlemişler.

Uzmanlar ayrıca, solucanların bazı özel metalleri sarıp sarmalayan ve kendilerini güvence altına almalarını sağlayan metallotinein adlı özel bir protein ürettiklerini belirterek, Geniş anlamda, eğer bir toprak solucanı bir tip metalle baş edebiliyorsa, diğerleriyle de edebilir düşüncesinden hareketle, projenin bir an öncesi hayata geçirilmesi için çalışmalara başlamışlar.

İşte böylesine insanlık için iyi haberlerin daha da çoğalmasını ve gelecek nesillerin daha sağlıklı bir hayat sürmeleri dileğimle…

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..