Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Kasım '07

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

CHP'de delege savaşı Başkanı yedi

CHP'de delege savaşı Başkanı yedi
 

CHP Çankaya İlçe Başkanı Mustafa Yıldırım'ın şu sıralar yüksek disiplin kuruluna verilerek görevden alındığı haberi partiye ateş gibi düştü. Sivaslı ve Alevi olan Yıldırım, Genel Sekreter Önder Sav tarafından, yine Sivaslı ve Alevi olan eski Çankaya Belediye Başkanı Haydar Yılmaz'ı kongrelerde yenmek için aday yapılmıştı. Sav, ortaokul mezunu ve belediyede şöför kadrosunda bulunana Yıldırım'ı Çankaya İlçe Başkanlığı'na atadığı için günlerce gazetelerde eleştirilmişti.

Görevden alınan Yıldırım, uzun zamandan beri Sav ile kavgalı olan Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz ile mahalle delege seçimlerinde ortak hareket etmekteydi. Sav'ın Eryılmaz'ı bir dahaki dönem seçtirmemek için Çankaya mıntıkasındaki tüm delegeleri elde etme çabası bilinen bir şeydi. En son dün delege seçimleri sırasında Eryılmaz ve Yıldırım'ın adamları, birçok mahalle seçimini hukuki gerekçeler öne sürerek iptal ettirmişti. Bu duruma oldukça öfkelenen Sav, kaba kuvvete başvurduğunu öne sürdüğü Yıldırım'ı disipline sevk etti.

Yıldırım'ın Alevilerin yoğun olarak yaşadığı Dikmen bölgesinde çok güçlü olduğu biliniyor. Sav, şimdilerde Sivaslı ve Alevi kökenli aday peşinde.

 
Toplam blog
: 24
: 502
Kayıt tarihi
: 07.05.07
 
 

Ankara Üniversitesi siyasal bilgiler yüksek lisans öğrencisiyim. Ankaralıyım. Siyasete ilgiliyim. Ga..