Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Aralık '10

 
Kategori
Siyaset
 

CHP'de kurultay öncesi, kurultay ve sonrası

CHP'de kurultay öncesi, kurultay ve sonrası
 

Aydınca/Görsel


Genel Başkan KILIÇDAROĞLU, kafasındaki planı uygulayacağı inancıyla kurultaya BAYKAL ve SAV’a bıyıkaltından gülümseyerek gidiyor. Gülümsemesine sebep, kendisine sempati duymayan il, ilçe teşkilatlarını, PM’de söz sahibi olan ve olabilecekleri tanıdığı ve bunları da PM’nin dışına blok listeyle itebileceği.

BAYKAL ve SAV’la kurultay öncesi görüşmesi, kurultayda tarafların sandalyeleri havada uçurma isteklerini şimdiden önlemeye çalışma düşüncesi.

BAYKAL, blok listenin partidekileri kutuplaştıracağını, oysa çarşaf listenin birleştireceğini ve çarşaf listeyle yapılacak oylamanın da gizli yapılması gerektiğini söylüyor. SAV’da bu düşüncede. Bunu kendileri için değil, CHP’nin menfaati için düşündüklerini söylüyorlar.

Akın BİRDAL’ın yükselişine, Eski Diyarbakır Baro Başkanı Sezgin TANRIKULU’nun bizzat KILIÇDAROĞLU tarafından CHP’ye davetine bakarak gerek BAYKAL’ın gerekse SAV’ın çarşaf listenin kurultayda olay çıkarmayacağını, hatta çatlaklıkları, küskünlükleri ortadan kaldıracağını, bu kurultayın kendilerine iktidar yolunu açacağını söylemeleri CHP’nin geleceğiyle birlikte kendi geleceklerinin endişesini taşıyor olmalarındandır.

KILIÇDAROĞLU’nun çarşaf listeyi asla düşünmediğini, blok listeyi ortaya atacağı bana göre kesindir.

Kurultayda olay çıkmaması için BAYKAL ve SAV’la bir daha görüşüp, blok listeye onlara yakınlığıyla (ki; siyasette kaypaklığın ana karakter olduğunu ve ancak öyle yükselinebileceğini zaman göstermiştir) bilinen iki-üç isim koyacaktır. Belki de olay çıkmasını da umursamayıp, blok listeyi ortaya atacaktır.

Kurultayın sonucunun BAYKAL ve SAV’ın arzuları dışında olacağı kesindir. Genel seçimde kendilerinin aday gösterilmeyeceğine de ihtimal vermektedirler.

PM’ne girenlerin isimlerine bakıp, CHP’nin nereden nerelere taşındığını, CHP ruhundan eser kalmadığını sanırım solcu aydın ve köşe yazarları idrak edip, ona göre konuşacak, yazacaklardır.

BAYKAL’la SAV, siyasete devam etmek istiyorlarsa şimdiden başka bir sol partinin kapısını aralamaya, ya da kendilerine bir kapının aralanmasını bekleyeceklerdir.

Bekleyelim ve görelim; kurultay nasıl geçecek, sonrasında neler olacak…

 
Toplam blog
: 119
: 629
Kayıt tarihi
: 01.10.08
 
 

Eğitimci- Gazeteci-Yazar İlköğrenimini Emirdağ'da, ortaöğrenimini Bolvadin, Eskişehir, Afyon'da..