Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Şubat '13

 
Kategori
Siyaset
 

CHP’deki yangın ihmal değil; kundaklama…

CHP’deki yangın ihmal değil; kundaklama…
 

Resim: mustafa yener_kundaklama


Üç kişiydiler…

Biri benzin döktü, biri kibriti çaktı, diğeri avazı çıktığı kadar bağırdı; CHP’de yangın var..!

Medya çalışanları en çarpıcı görüntüyü alabilmek için çırpınırken, büyük bir meraklı topluluğu da yangını seyrediyordu.

Yangın, televizyon ekranları aracılığıyla canlı canlı ve bütün hararetiyle evlerimize kadar taşınıyor, özel olarak seçilmiş çığırtkanlar, haber programlarında adeta yangını harlamak istercesine haykırıyordu; CHP’de çatlama var..!

Yangın büyük bir felakettir. Fakat yangınlar sadece kaza ve ihmal sonucunda çıkmaz.

Eğer kanunlarınıza, yanan orman arazilerini imara açacak bir madde koyarsanız, ülkenin ormanları çatır çatır yanar.

Eğer kanunlarınızda yanan tarihi binaların yerine devasa oteller yapılmasının önünü açarsanız, o tarihi binalarda ardı ardına elektrik kontağından yangın çıkar; bütün tarihiniz yanar.

Yangın çağın felaketi olmaktan çıkmış, ahlaksızca bir rant kavgasının şeş kapısına dönüşmüştür artık.

Aynı şekilde, CHP’de çıkan yangın da bir kaza veya ihmal değil, kundaklamadır. CHP’de çıkan bu yangınların devam edeceğinden hiçbir şüpheniz olmasın. Çünkü o yangında, ormanların ve tarihi binaların yakılmasının getirdiği ranttan, çok daha büyük bir rant var.

___________

Her siyasi partinin, hele ki bir sosyal demokrat partinin içerisinde, gelenekselciler ve yenilikçiler diye nitelenebilecek grupların olması gayet doğal bir durumdur.

CHP’nin solcuları ve ulusalcıları için böyle bir hesaplaşmanın kaçınılmaz olduğunu varsaysak bile, hesaplaşma için Cumhuriyet tarihinin en kritik ve elverişsiz dönemini seçtiklerine inanarak, bu kavganın spontane bir şekilde geliştiğini söylemek, insan aklıyla alay etmek olur.

Tam aksine; CHP’nin her iki kanadı da böyle bir kavgayı göze alamayacak kadar bitkin ve yıpranmış bir vaziyettedir. Gerek CHP, gerekse de bu iki kanadın bir arada bulunmaya her zamankinden çok daha fazla ihtiyaçları olduğu bir dönemden geçilirken, CHP’nin o dönemin orta yerinde ideoloji değiştirmesi gerektiğini söylemek, yangına benzin dökmektir. Rantiyeye savaş açtığını söyleyen bir ideolojiden geldiği halde, rantiyeyle halvet olarak ülkenin tarihini ateşe veren bir ideolojiye kapı kulluğu etmektir.

___________

CHP’de yangın varmış… Bırakın çatır çatır yansın o zaman. Yalnız CHP’de değil ki; bütün ülkede, çığırından çıkmış, önü alınamaz bir yangın var. Alevler yavaş yavaş bütün yurdu sarıyor.

Hatırlar mısınız bilmem; boğazda tarihi bir ilkokul yanmıştı. Meraklısı gidip baksın; şimdi onun yerinde bir otel var. Bu demektir ki; eğer o yangın söndürülebilse, o tarihi okul kurtarılabilse, bir süre sonra ikinci bir yangın çıkacak; o okul yine yakılacaktı.

Hiç şüpheniz olmasın; o gün CHP sözcülerinin dili tutulsa, parti içinde bu kavga yaşanmasa, bir süre sonra ya ulusalcılar solculara dilini çıkaracak, ya solcular sıra kapaklarına orak çekiç çizecek, bir şekilde bu yara, yine kaşınacaktı.

Çünkü yukarıda da belirttiğimiz gibi, bu yangının getireceği rant çok büyük. Söz konusu yangının da, bize göre bir değil tam dört tane sebebi bulunuyor. Ortalığın ateşe verilmesine neden olan o sebepleri şu şekilde sıralayabiliriz:

1-İmralı’yla yapılan müzakere sürecinin gündemden düşmesini sağlamak ve ana muhalefetin sürece eleştiri getirmek yerine kendi iç sorunlarıyla boğuşmasını temin etmek.

2- Türkiye’nin geleceğini belirlemede hayati öneme sahip yeni anayasanın gündemden düşmesini sağlayarak, ana muhalefetin taslağı eleştirmek yerine birbirleriyle didişmesini temin etmek.

3- Son derece tartışmalı icraatlara imza atan ve içten içe kaynayarak yıpranma sürecine girmiş bulunan iktidarın erimesini, en büyük alternatif durumundaki CHP’yi yıpratmak suretiyle durdurmak.

4-CHP’nin Genel Başkan’ı durumdaki ismin liderlik vasıflarını tartışmaya açmak suretiyle, eğer mümkün olursa bir lider değişikliğine gidilmesini sağlamak, bu mümkün olmaz ise partinin bölünerek, yeni bir sol parti kurulmasına zemin hazırlamak.

___________

Cumhuriyet tarihinin en yaşlı partisini, bu güne kadar çağdaş bir Sosyal Demokrat partiye dönüştürmeyi beceremeyenlerin, hiç olmayacak bir zamanda, hiçbir aciliyeti yokken sol değerlerden söz etmesi ve yeni bir yangın çıkarması kaçınılmazdır.

Hazırda isterseniz su ve kum kovaları bekletin, isterseniz bir körük; CHP muhakkak tekrar kundaklanacaktır.

En önemli detay ise; CHP üzerinde yürütülen bu operasyonun parti içinde uzantılarının olmasıdır. Dikkat edecek olursanız birileri yangına kum kovası ile değil körükle gitmekte, “CHP içinde, CHP’li olmayanlar var” diye bağırmaktadır.

Mustafa Yener

 
Toplam blog
: 57
: 1683
Kayıt tarihi
: 29.05.08
 
 

21/12/1966 doğumlu olup Mersin Meslek Yüksek okulu İşletme bölümü mezunuyum. Bir deri firmasında ..