Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mart '11

 
Kategori
Siyaset
 

CHP İst. İl fırtına gibi !

CHP İst. İl fırtına gibi !
 

Toplantıya CHP İst.İl Başkanı Dr.Bahri Şahin katılarak hanımları dinledi.


Dün İstanbul İl binasında 2.ci bölge Kadın Kolları örgüt toplantısındaydım. Cemile ile birlikte salona biraz geç girmiştik ve zar zor kendimize oturacak yer bulabildik.. Bizden sonra gelenler salona sığmadılar, bir kısım arkadaşlarımız ayakta bir kısmı da açılan salon kapılarının önlerinde yığılma ile içeriyi dinleyebildiler. 

Önceki İl Başkanımız, şimdi Genel Başkan Yardımcımız Gürsel Başkandan ve önceki İL Kadın Kolu Başkanımız şimdi İstanbul Milletvekili aday adayımız Oya Tümer’den sonra ilk kez canlı, heyecanlı hani derler ya ”içi içine sığmayan “ kadınlarla dolup taşmıştı salon. Böylesine kalabalık ve coşkulu bir toplantıya epeydir hasret kalmışım demek ki, çok hoşuma gitti ve tekrar inandım ki CHP gerçekten de iktidara yürümüyor adeta koşuyordu. Bu coşkuda yeni atanan başkanların ve yönetimlerin çok büyük katkısı vardı. 

İl Kadın Kolu Başkanlığına atanan Sn. Fevziye Pehlivan Güler yüzlü, kadın örgütünü sevgi ile kucaklayan ve herkese ayırt etmeden aynı ilgiyi gösteren alçak gönüllü çok mütevazı bir bayan. Sert görünümlü gibi görünse de insan onu tanıdıkça seviyor ve inceliğine hayran oluyor. 

İşte bu hanım atanır atanmaz kolları sıvayıp gecesini gündüzüne katarak çalışma arkadaşları ile projeler üretiyor, ilçeleri dolaşıyor ve var gücü ile geç saatlere kadar çalışıyor. Böyle çalışkan ve üretken başkan olunca haliyle kadın örgütü de bu feyiz ile var güçleri ile bu ritme yetişmek için adeta birbirleriyle güzel bir rekabet içerisinde var güçleri ile çalışıyorlar. 

Örgütü tarafından çok sevilen Oya Başkanımızın bıraktığı yerden Fevziye Başkan devralmış görünüyor. Kısa bir konuşma ile yönetimini teker teker tanıttı. Çalışma programını anlattı. 

Kadın Örgütünden sorumlu İl Başkan Yardımcısı Sn. Canan Döner seçime yönelik 41 maddeden bahsetti ve seçim çalışmaları içeren güzel bir konuşma yaptı. 

Toplantıda İlçeler Kadın Kolları başkanlarının çalışmalarını anlatmalarından sonra taze İl başkanı Dr. Bahri Şahin konuşma yapmak üzere salona geldiğinde herkes ayakta alkışladı kendisini. 

Dr. Bahri Şahin gelmiş geçmiş il başkanlarının en genci. Onu daha önceden tanıyoruz. CHP İstanbul İl Yönetimine “Yönetim Danışmanlığı” yapmıştı. 

İl Başkanı olarak atanmadan önce; 

CHP İstanbul İl Yönetimi için, ilçe örgüt yöneticilerinin (İlçe Başkanları / Başkan Yardımcıları / Kadın Kolları / Gençlik Kolları) katılımıyla “arama çalışmaları” yapmıştı. CHP İl örgütü için Türkiye’de bir ilk olan “İl Örgütü SWOT analizi” (Güçlü Yönler/Zayıf Yönler/Tehditler/Fırsatlar) raporunu hazırladı. CHP Türkiye’de seçim modeli olan “Kılcal Damar Örgütlenme Modeli”nin temellerini kendisi oluşturmuştu. 

CHP İstanbul İl yöneticilerine, İlçe başkanlarına, Kadın Kolları üyelerine, Gençlik Kolları üyelerine, partili yurttaşlara ve katılıma açık olarak tüm yurttaşlara yönelik birçok eğitim vermişti. 

“Etkin Propaganda Teknikleri 

CHP Parti Bilinci Oluşturma ve Oryantasyon Eğitimi”,  

“İletişim Becerileri-Beden Dili-Kişisel İmaj Eğitimi 

Bunlara benzer çeşitli eğitimleri gerek ilçelerde gerekse il binasında binlerce partiliye vermişti. Ben de bu eğitimler katılma şansını bulanlardan birisiyim. 

Esprilerle yaptığı konuşmasını herkes sıkılmadan, can kulağı ile dinledi. Konuşmasının içeriği seçime dönük çalışmalardı elbette. Bunlardan bir başka yazımda bahsedeceğim. 

İST. CHP İl Binasının ışıkları gecenin, bazen sabahın ilk ışıklarına kadar sönmüyor artık. En güzeli, kimse yorgunluktan söz etmiyor ve toplantılar koşuşturmalar bitmiyor. 

Diyebilirim ki İstanbul yönetimi Sn. Genel Başkan Kılıçdaroğlu gibi, belki de ondan biraz daha fazla çalışıyor. Yani kısacası tam bir fırtına gibi, iktidara doğru yol alıyor, adeta uçuyor. 

 

 

 

 
Toplam blog
: 375
: 801
Kayıt tarihi
: 30.04.08
 
 

İstanbul Kadıköy doğumluyum. Herhangi bir menfaat grubuna bağlanmadan, açık fikirli, dürüst, önya..