Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Haziran '12

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

CHP'li kadınlar: Kürtaj tartışması, ASELSAN’ın İsrail’e satışının perdelenmesi çabasıdır

CHP'li kadınlar: Kürtaj tartışması, ASELSAN’ın İsrail’e satışının perdelenmesi çabasıdır
 

BURDUR CHP KADIN KOLLARI BAŞBAKAN'A SERT ÇIKTI


CHP Kadın Kollarından Başbakan Erdoğan’a Sert Eleştiri

Kürtaj Tartışması, ASELSAN’ın İsrail’e Satışının Perdelenmesi Çabasıdır

Burdur CHP Kadın Kolları parti binasında bir basın açıklaması yaparak, son zamanlarda Başbakan Erdoğan’ın kadınlar ve kürtaj konusunda aldığı tutuma sert eleştiri yöneltti; Başbakan’ın ülkeyi yönetmediğini, işsizlik, fakirlik, kriz gibi ülkenin temel sorunlarıyla uğraşacağına “kadın bedeni yönelik siyaset yaptığı”nı iddia etti.

Kürtajla Uğraşacağına

Ülkenin Temel Sorunlarıyla İlgilen!

Partisinin il binasında bir basın toplantısı düzenleyen CHP eski Kadın Kolları Başkanı Ümran Minas Ayan, kadın ve kürtaj konusundaki politikaları nedeniyle Başbakan Tayyip Erdoğan’a sert çıktı ve “ülke yönetmekten çok, ülkenin gerçek sorunları olan yoksulluk, işsizlik, ekonomik sorunlar yerine kadın bedenine yönelik siyaset yapmaya başladı.” Dedi.

Gündemi Meşgul Etme Başarısı

Ümran Minas Ayan, Başbakan’ın kadınlar üzerinden siyaset yapmaya “’her kadın 3 çocuk doğurmalı’ diyerek başladığı”nı belirterek, “sonra 3’ten vazgeçti 5’e çıkardı. Hızını alamadı; ‘kürtaj yasaklanmalı’, ‘her kürtaj bir cinayettir’, ‘sezaryenle doğuma karşı olan bir başbakanım’; ve en son ‘her kürtaj bir Uludere’dir’ gibi söylemlerle gündemi meşgul etmeyi başardı.” Şeklinde konuştu.

Amaçları, Sağlıkta Dönüşüm

Dedikleri Paralı Sağlığın Çöküşünü Perdelemek

Ayan şu görüşleri ileri sürdü:

“Ama bu sözler aslında iktidarın bir başarısızlığını gözler önüne seriyor. Evet, tüm alanlarda olduğu gibi AKP sağlık alanında da kan kaybetmektedir.

“Başbakan sezaryen ve kürtaja karşı tavır aldıktan sonra sağlık bakanı devreye girerek bir yasaklama yasasını çıkarılacağını açıklıyor. Bu açıklamalar gündemi değiştirme çabasının olması yanı sıra aslında sağlık sistemlerinin iflas ettiğini ört bas etmek istemeleridir.

“Bugün sezaryen ve kürtajların artışlarından şikâyetçi olan sağlık bakanının asıl çabası yanlış politika uygulamalarının sonucu olarak artan sağlık giderlerini kısmaktır. AKP’nin halka bir kazanım gibi gösterdiği sağlıkta dönüşüm politikalarının iflas ettiğini kimsenin anlamaması gerektiğinden kürtaj tartışmasına takılıp gündem değiştirme çabalarından öte bir şey değildir.”

İşin Esası, Sağlıkta Dönüşüm

Dedikleri Sağlık Politikalarının İflas Etmesidir

İşin aslının, Sağlıkta Dönüşüm dedikleri paran kadar sağlık sisteminin, “‘performans sistemi ile ne kadar muayene, ne kadar ameliyat, ne kadar sezaryen, ne kadar kürtaj yaparsan, ne kadar çok tahlil ve tetkik yaptırırsan o kadar para kazanırsın’ sistemi”nin “işleri çığırından çıkardığı”nı, “böylelikle kürtaj ve sezaryenlerde % 45’e varan artışlar görüldüğü”nü ifade eden Ayan,“kısacası Sayın Başbakan’ın açıklamaları AKP iktidarının sağlıkta dönüşüm politikalarının iflas ettiğinin göstergesidir.” Diye konuştu.

Kürtajla Halkı Oyaladılar; Aselsan’ı İsrail’e Sattılar

Ayan, “ayrıca bu olayın bir başka boyutu da; bizleri yandaş medyaları sayesinde kürtajla, sezaryenle oyalarken kapalı kapılar arkasında yapılan pazarlıklarla en büyük kuruluşlarımızdan biri olan Aselsa’nın %51’inin İsrail’e satılmış olmasıdır.” Diye değerlendirmede bulundu.

Kadın bedenini Politikaya

Alet Eden Zihniyeti Esefle Kınıyoruz

“Biz CHP’li kadınlar olarak kutsal duyguları arkalarına alarak sağlık programının çöküşünü kadın bedeni üzerinden siyaset yaparak ört bas etmeye çalışan bir zihniyeti esefle kınıyoruz.”Diyen Ayan, “unutulmamalıdır ki sezaryen ve kürtaj bir cinayet değildir, tıbbi bir zorunluluktur. İnsanların kişisel hak ve özgürlüklerini kısıtlayan anlayışa sahip bir Başbakan Bu nasıl bir ileri demokrasidir sorarım size.” Şeklinde konuştu.

Ayan şöyle dedi:

“Kürtaj cinayet, sezaryen cinayet

“Peki; bu ülkede her gün dövülen şiddete maruz kalan kadınlar var.

“Bu ülkede Babasının, abisinin, amcasının, hatta üvey abisinin tecavüzüne uğrayıp “hamile kalan kız çocukları var.

“Bu ülkede her gün yatağa aç giren çocuklar var

“Bu ülkede milyonlarca işsiz insanlar var

“Bu ülkede siftah yapmadan kepenk kapatan esnaflar var

“Bu ülkede aldığı maaş ile geçinemeyen memurlarımız, işçilerimiz var

% 50 oy almış Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bunlara kafa yormasını ilgilenmesini bekliyoruz.

“Ama bizler biliyoruz ki bu boyutta tık yok.”

Doğurmak Kadının

Hakkıysa Doğurmamak DA Hakkıdır

Ümran Minas Ayan sözlerine, “bir erkek başbakan da olsa kadını ilgilendiren konularda yorum yaparken tekrar tekrar düşünmelidir. Doğurmak nasıl bir kadının hakkıysa doğurmamakta yine o kadının hakkıdır. Her kürtaj bir cinayet

Olmadığı gibi her kürtaj bir Uludere asla olamaz.” Diye son verdi.

 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..