Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ekim '14

 
Kategori
Siyaset
 

CHP neden Atatürk'ün partisi olamıyor?

CHP NEDEN ATATÜRK’ÜN PARTSİ OLAMIYOR?

Kendini Atatürkçü olarak tanımlayan Metin FEYZİOĞLU ve Emine Üker TARHAN önce CHP Genel başkanlığına aday olacaklarını açıklamalarına rağmen; neden 5-6 Eylül 2014 tarihinde yapılan Olağanüstü Genel Kurulda yönetime talip olmaktan vazgeçtiler?

Birileri kulaklarını mı çekti? Yoksa CHP’de gerçek Atatürkçü yok mu?

Gerçek Atatürkçüler; korkmadan, yılmadan, kararlılıkla Atatürk İlke ve Hedeflerine sonuna kadar sahip çıkarlar. Bu kararlılığı gösteremeyenler gerçek Atatürkçü olamazlar.

Mustafa Kemal ATATÜRK; giriştiği bütün savaşları kazanamamıştır. Fakat hiçbir zaman ideallerinden vazgeçmemiş ve Türk Milletinin kurtuluşundan bir an bile ümidini kesmemiştir. Atatürk, en zor şartlarda bile “Hattı müdafa yok, sathı müdafa vardır. O satıh bütün vatandır” diyerek idealleri uğruna mücadele etmekten vazgeçmemiştir. TBMM’de “Biz düvel-i Muazzamaya nasıl karşı koyarız” diye karşı çıkıldığında Mustafa Kemal ATATÜRK; “Düşman adım adım her tarafı işgal ederek Ankara’ya kadar gelecek olursa, ben bir elime silahımı bir elime de Türk Bayrağını alıp Elma Dağı’na çıkacağım. Burada tek başıma, son kurşunuma kadar düşmanla çarpışacağım. Sonra da bu mukaddes bayrağı göğsüme sarıp şehit olacağım. Bu bayrak kanımı sindire sindire emerken, ben de milletim uğruna hayata veda edeceğim. Huzurunuzda buna and içiyorum” diyordu.

Kendisini Atatürkçü olarak tanıtan adaylar, CHP Genel Başkanlığını kazanamayacağı düşüncesi ile adaylıktan kaçınıyorlarsa, onlar gerçek Atatürkçü olamazlar.

Mustafa Kemal ATATÜRK:“Mevzubahis olan Vatansa gerisi teferruattır” diyerek yola çıkmış ve “Her durum ve şartta dahi vazifen, Türk İstiklal ve Cumhuriyeti’ni muhafaza ve müdafaa etmektir”diyerek Türk Milleti’ne görev vermiştir. Bu görevi yerine getirmek için Atatürk’ün Partisine sahip çıkamıyorsanız, siz nasıl “Mustafa Kemal’in Askeriyiz” diye iddia edebilirsiniz?

Atatürk’e layık olabilmek için “Mustafa Kemal gibi düşünmeli ve yapmalısınız” başarı ancak o zaman gelir. Yoksa Egemen Dış güçlerin isteklerine uygun hareket eden Liderlerin arkasından giderek, Atatürkçü olamazsınız.

Atatürkçülük; ne solculukla, ne de sağcılıkla bağdaşmaz. Atatürk İlke ve Hedeflerine inanmak demek, hiçbir yabancı ideolojinin etkisi altında olmadan, ona sahip çıkmak demektir.

CHP yönetimi; Atatürk’ün Partisi olduğunu iddia edebilmesi için onun İlke ve Hedeflerine sahip çıkmak zorundadır.

CHP Yönetimi; “6 Ok yeniden yorumlanacak” demekle, Atatürk İlkelerinden sapmanın kılıfların hazırlanmaya çalışılıyorsa, bu anlayış CHP’nin sonunu getirecektir.

Sosyalist düşünce tarzı Atatürk İlkeleri ile bağdaşmıyor. Onun için Sosyalist CHP Türk Milleti tarafından benimsenmiyor. CHP Yönetiminin, bu düşünce tarzında ısrar etmesi halinde; CHP siyaset sahnesinden silinmeye mahkum olacaktır.

Türk Milletinin kalkınması, ileri gitmesi ve çağdaş uygarlık seviyesine erişmesi için Atatürk yeter. Atatürk’ün görüşü, felsefesi, ilerleme yolunda yaptığı ve yapmak istedikleri İlke ve Hedefleri ile net olarak ortaya konmuştur.

Türkiye’nin çağdaş uygarlık seviyesine erişmesi için tek çıkış yolu, Atatürk’e ve onun fikirlerine sahip çıkmak, Atatürk İlke ve Hedeflerini uygulamaya koymaktır.  

 
Toplam blog
: 66
: 317
Kayıt tarihi
: 23.04.12
 
 

İTÜ Makina Fakültesi 1974 mezunuyum. Ankara İTİA İşletme Yönetiminde master yaptım. Mühendislik v..