Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mayıs '10

 
Kategori
Siyaset
 

CHP'nin başına Kemal Kılıçtaroğlu mu geliyor?

CHP'nin başına Kemal Kılıçtaroğlu mu geliyor?
 

Sayın Deniz Baykal'ın istifasının ardından, CHP'nin başına kimin geçeceği, geçen kişinin emanetçi mi olacağı, yoksa partiyi bağımsız, kurduğu ekibiyle şaha kaldıracak birisi mi olacak?

Bu tür konuşmalar, Sayın Baykal’ın istifa açıklamasından hemen sonra başladı. Ana muhalefet partisi ve geleceğin iktidar adayı bir partinin başına geçecek olan kişinin kamuoyunda tartışılması ve kamuoyu anketlerinde öne çıkan, lider özelliği olan birisinin geçmesi halk yığınlarını arkasından sürükleyecektir.

Böylesine yoğun tartışmaların yaşandığı ülke gündemine, CHP Sözcüsü Mustafa Özyürek’in, Baykal'ın aklındaki adayın Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu açıklaması, bir anda kurultaya 10 gün kala, tek aday etrafından birleşiliyor mu sorularını akla getirse de, tam tersi olma ihtimalini de göz ardı etmemek gerekiyor. Bildiğiniz gibi siyasi arena, kişileri yeme konusunda çok usta!

Mustafa Özyürek’in bu açıklaması yeni tartışılmaya başlanılmıştı ki, Sayın Baykal’dan gelen bir açıklama yine kafaları karıştırdı. Sayın Baykal, Mustafa Özyürek’in açıklamasını yalanlayarak, herhangi bir isim vermeğini söyledi. Bu partiye oy verenler veya vermeyi düşünenleri endişeye sevk etti. Vatandaş bu ikilem arasında ne yapacak? Zaman en faydalı ilaçtır mantığından hareketle, partinin tepelerindeki fırtınanın dinmesini mi beklemeli?

Evet, bu gün Mustafa Özyürek, NTV’de katıldığı bir programda şöyle konuştu “Sayın Baykal’ın aklındaki isim Kemal Kılıçdaroğlu. Kendisi çok yetenekli bir arkadaşımız. Ama partinin tümünü temsil edebilir mi, bunu test etmek gerekiyor. Sayın Kılıçdaroğlu Sayın Baykal’la görüşmek isterse görüşebilir. Kemal Kılıçdaroğlu da benim meslektaşım çok sevdiğim ve saydığım bir arkadaşım. CHP’nin tümünü kucaklayacak bir isim gerekiyor. Bu Sayın Kılıçdaroğlu da olabilir bir başkası da olabilir. Sayın Kılıçdaroğlu’nun sözlerinden çıkardığım benim yorumumum şu, “Herkes gel derse gelirim”. Ancak, bizim önceliğimiz bu iğrenç komplonun ortaya çıkarılmasıdır" açıklamalarında bulundu.

Halk bu açıklamanın detaylarını merak ederken, Deniz Baykal'ın bu açıklamayı yalanlaması, tekrar kafaları karıştırdı. Olayın Mustafa Özyürek’in söylediği gibi olmadığı(!) Baykal’ın değişik isimlerle bu konuda görüşmeler yaptığını, ancak net bir isim vermediğini söylemesinden anlaşılıyor. Ve Sayın Baykal, ayrıca, eğer bir isim açıklanması gerekirse, bu açıklamayı kendisinin yapacağını bildirdi.

Mustafa Özyürek’in gündeme getirdiği Kemal Kılıçtaroğlu, yapılan kamuoyu yoklamalarında da öne çıkan bir isim. İnternet sayfalarında yapılan anketlerde en yakın rakibine beş kat fark atması, halkın Kemal Kılıçtaroğlu’na destek verdiğini gösteriyor.

Bu ahval ve şeriat içinde Sayın Deniz Baykal’ın bir daha dönmemek üzere köşesine çekilmesini, Kemal Kılıçtaroğlu önderliğinde, içinde Gürsel Tekin’in de bulunduğu dinamik, dürüst kadrolardan oluşacak yeni Yönetimin yapılacak kongrede seçilmesi dileklerimle…

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..