Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ağustos '07

 
Kategori
Siyaset
 

CHP ve Deniz Baykal'ın CHP'si

CHP ve Deniz Baykal'ın CHP'si
 

Seçimler gerçekleşti. Benim İçin Seçimlerin en sevindirici yanı problemsiz geçmesidir. Sonuçlardan memnun değilim. Çünkü Türkiye farklı bir atmosfere büründü. Sonumuz hayrolsun diyemiyorum. Çünkü sonumuz hayırlı olmayacak. Şuan herşey sütlüman görünüyor. Fakat kapalı kapılar ardında neler yaşanıyor bunu kimse bilmiyor ve maalesef bilemeyecek gibi görünüyor. Seçimlerden sonra DP başkanı hemen istifa etti. İsabet oldu. Chp başkanı hala bir tıngırtıyla devam ediyor. Seçimlerde nasıl ki bu başkan halktan kopuk yaşadıysa Şu anda da vermiş olduğu kararlar CHP tabanından tamamiyle uzaktır. Deniz Baykal Ve yandaşları demek istemezdim.Fakat bizleri bu cümleyi kullanma mecburiyetine bıraktılar.

Cumhuriyet halk partisi Ulu Önder Atatürk'ün Halkçılık ilkesi çervesinde şekillenmiş olup Kuruluşundaki lider ruhu ve amacını şuan için taşımamaktadır. Ve sayın Deniz Baykal istifa etmeden bu da gerçekleşmeyecektir. Bunu bütün solcular biliyorlar. Seçim çalışmaları boyunca yapılan anketlerde her soru sorulan 2 kişiden biri Deniz baykal olduğu için oyunu CHP 'sine vermeyeğini söylemiş olmasına ve Sandıkda da bunu yansıtmasına rağmen Sayın Deniz Baykal bey anlamamak da ısrar etmektedir. Oyumuz arttı diyor. Bence Deniz Baykal CHP'sinin oyunu azaltmıştır. Burdan kendisine şunu sormak istiyorum, "Acaba DSP olmasaydı CHP 'sine kaç kişi oy verirdi" Yani şuan DSP millet vekilleri Chp den ayrıldı ve şuan seçim olsa CHP kesinlikle % 10 barajının altında kalır diye düşünüyorum ve maalesef bu düşüncem doğru çıkar.

CHP delegeleri bir an önce Başkanını yenilemek için seçime gitmeli Ve Sayın Deniz Baykal kesinlikle aday olmamalı. Sayın Deniz Baykal CHP yi sadece kendi partisi olarak görmemeli. CHP ' si Atatürkçü insanların partisidir. Yani Cumhuriyet mitinklerine katılan yüzbinlerin partisidir. Seçimlerden önce yüzbinleri mitinglerde buluşturan Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Sayın Deniz Baykal değildir. Eğer oraya yüzbinleri toplayan Deniz Baykal olsaydı şuan farklı şeyler konuşuluyor olacaktı. Bunu Sayın Deniz Baykal görmeli ve kavramalıdır.

Yakın zamanda Belediye seçimleri gerçekleşecek. Şuan için CHP 'si belediyeleri kendilerini CHP si olamaktan çıkarıp sadece bazı kişi ve kişilere yaranmak için yeni işçi alışlarına başlamıştır. CHP belediyeleri yine hata yapmaktadırlar. Atatürkçü düşünen kesimi CHP belediyeleri çantada keklik görüp kendilerini başka kişi ve kişilere yarandırmak çabasına girmişlerdir.CHP Belediye de de tabanını kaybetme olayı içindedir. bu bir gerçektir.


Bu Yaptıkları ve yapacakları en büyük hatadır. Nasıl ki Sayın Deniz Baykal kalelerini kaybettiyse Belediye seçimlerinde de bu durum yaşanacaktır. Ne yazık ki şu an siyasi oyunlar neticesinde TBMM içinde Türkiye için farklı oyunlar oynama kulisleri oluşuyor. Fakat ümit ediyorum ki, O mecliste olanlar yemek yediklere tabağı temiz tutarlar. Bu ülke hepimizin. Kadrolaşmaya giden Akp hem tabanını hemde farklı tarafları bir şekilde memnun etme gayretindedirler ve bunda da başarılı olmuşlardır. Fakat onlara söylemek istediğim sadece şudur. Deniz baykal birgün bu partiden gidecek ve Türkiye tekrardan CHP ile Atatürk ilke ve inkılaplarının izinden gitmeye devam edecektir. Unutmayın ki, CHP 'nin ölüsü dahi bu laiklik ilkesini ayakta tutmaya yeter. Bunu sakın unutmayın.


SAYGILAR
GÜLCAN TEMİZ BİLA

 
Toplam blog
: 30
: 659
Kayıt tarihi
: 20.06.07
 
 

1978 yılında doğdum. 1994 yılından bu güne istanbulda yaşıyorum. İş ve ünüversite hayatım birlikt..