Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Nisan '09

 
Kategori
İzmir
 

Çiçekliköy'de Çiçekler Açmış

Çiçekliköy'de Çiçekler Açmış
 

İzmir’e en yakın mesire yerlerinden biri olan Çiçekliköy, Bornova’dan yaklaşık 10 km. mesafedeki bir orman alanı. İzmir-Manisa karayolunu takip ederken sağa sapıyor ve yol ayrımından girer girmez, kendinizi çam ormanının içinde buluyorsunuz.


Kent merkezine bu kadar yakın olması ve çok işlek bir yol güzergahı üzerinde bulunması nedeniyle oldukça iyi bilinen ve doğal olarak da her geçen gün doğallığından bir miktar uzaklaşan bir mekan burası.


Piknik alanları olduğu gibi onlarca kır restoranı da ziyaretçi ve müşterilerine farklı alternatifler sunuyor. Sabah ve öğle saatlerinde meşhur köy kahvaltıları; öğleden sonradan akşam saatlerine kadar da ocakbaşı-mangal konsepti Çiçekliköy’ün sanki varoluş nedeni.


Geçtiğimiz pazar günü, Bornova’da oturmakta olan bir dostumuza gerçekleştirdiğimiz hasta ziyaretinin ardından, artık zamanıdır diyerek rotamızı Çiçekliköy’e çevirdik. Beş dakika sonra ormanlık alandaydık. Yiyecek-içecek açısından tedarikli gitmediğimiz için tercihimizi kır restoranlarından yana kullanmamız farz oldu.


Bölgenin en büyük ve bilinen mekanlarından Çamaltı’nda karar kıldık. Çok geniş bir açık alana yayılmış olan onlarca masadan sadece biri boştu. Dedim ya Çiçekliköy’ün çiçekleri kesin açmış artık. Boş bulduğumuz masaya oturduk.


Normalde Jandarma zoruyla yemek yedirdiğimiz oğlumun karnını doyurmakta güçlük çektik. Bir iştah, bir keyif... O’na bakarken biz doyduk.


Ne yalan söyleyeyim; masanızın yanına hazır-yanar halde gelen mangal, sosa yatırılmış kuzu ve tavuk etleri, çok zengin hazır meze çeşitleri, sıcacık lavaş ekmeği ve içini doldurmak için gelen tereyağı ve özel peyniri ile zengin mönülerinden hasbelkader biz de tattık tabi. Tüm sağlık ve diyet kurallarını bir kenara bırakarak.


Çocuklar için kısa gezi turu hizmeti veren, Çiçekliköy’ün eşeğinin anırmaları, arada sırada hoş mekan fonları oluşturdu. Mangal dumanlarıyla tütsülenen çam havası tertemizdi.


Çamaltı’nın garsonları, adisyona, birkaç kalemi mükerrer yazmışlardı. Söyledik, düzelttiler. Bu anlamda sanıyorum biraz dikkatli olmak gerek. Bunun yanında; hızlı, düzenli ve güleryüzlü servislerinin notunu düşmezsek ayıp olur.


Fiyat seviyeleri aşırı yüksek değil ama ekonomik olduğunu da söyleyemeyiz. Normalin biraz üzerinde yani. Çiçekliköy’ün daha iç bölgelerinde çok daha ekonomik mekanların da bulunduğu söylendi ama gidip yerinde görmedik.


İşte böyle dostlar. İzmir’de ya da Manisa’da yaşıyorsanız ve evde oturup dururken aniden köy kahvaltısı ya da mangal krizine girdiyseniz; hem yakın, hem de farklı alternatifleri bulabileceğiniz ideal bir mekan Çiçekliköy. Çiçekleri de acayip açmış durumda, bizden söylemesi.



 
Toplam blog
: 898
: 3759
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

İzmir'de yaşıyorum.    Çok uzun yıllar öncesinden başlayıp, hiç ara vermeden bugünlere kada..