- Kategori
- Yemek - Mutfak
Çikolatalı, kivili yılbaşı pastası
Yılbaşı için evde kolayca yapabileceğiniz, sizi yormayan, çikolatalı, kivili, insanın içini ferahlatan bir pasta tarifi. Bu pastanın özelliği hem çikolatalı hem meyveli olması ayrıca kiviler sayesinde insanın içini yakmıyor, serinletiyor. Memnun kalacağınıza inandığım bir tarif.
Malzemeler:
1 tane hazır yaş pasta keki
1 paket kakaolu puding
1/2 paket sütlü çikolata (80 gramlık)
2 tane kivi
2,5 su bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağı
Ayrıca pasta kekini ıslatmak için 1 çay bardağı süt, kek fazla kuru olursa 1 su bardağı süt gerekebilir.
Yapılışı:
Önce hazır pastabanın iç tarafına gelecek kısımları sütle ıslatılır.
Ufak bir tencereye süt ve kakaolu puding koyulur ve karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirilir.
Ocağın altı kapatılır ve koyulaşan pudinge 1 çorba kaşığı tereyağı katılarak iyice karıştırılır.
Altta kalan kekin üstüne pudingin yarısı dökülür ve kaşık yardımı ile yayılır. Üzerine kekin ikinci yarısı koyulur, onun üzerine de kalan puding dökülür ve kaşıkla yayılır.
Puding soğuduktan sonra pastanın üzerine rendelenmiş çikolata serpilir ve kiviler üzerine dizilir.
Pasta kurumasın diye hazır pasta kalıbından çıkan plastik taban, pasta üzerine kapak yapılabilir.
Afiyet olsun.
Kivinin faydaları:
Kivi kötü huylu kolesterol düşmanı, C ve E vitamini ihtiva eden, kalbe dost, lif açısından zengin bir meyvedir. Karaciğeri çalıştırarak kanı temizler. Bağırsakları çalıştırır ve vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir. Nefes açıcı etkisi vardır, mide ve bağırsaklara da iyi gelir. Damar tıkanmasını önleyici etkisi vardır.