- Kategori
- Yemek - Mutfak
Çikolatalı tart
Tart Hamuru için ,
*1, 5 su bardağı un
*1 su bardağı pudra şekeri
*100 gr tereyağı ( oda ısısında bekletilmiş)
*1/2 çay kaşığı karbonat
*1 yumurta
İç kreması için ;
*100 gr sıvı krema
*60 gr sütlü çikolata
*60 gr bitter çikolata
HAZIRLANIŞI:
Kalıpları yağlamak için sıvı yağıÖncelikle tart hamurumuzu hazırlayalım. Unu, pudra şekerini ve karbonatı hamur yoğurma kabına ekleyelim. Tereyağını ufak ufak kesip unun üzerine ekleyelim. Yumurtamızıda kırıp hamurumuzu elimizle yoğurmaya başlayalım. Terayağı iyice eriyip hamura karışana kadar hamuru iyice yoğuralım. Hamur oluşunca buzdolabı poşetine sarıp buzdolabında 20 dakika bekletelim.Fırını180 dereceye getirip ısıtmaya başlayın. Kalıpları sıvıyağ ile yağlayın. Hamuru buzdolabından çıkartın. Tezgaha biraz un serpip. Hamuru merdane ile yarım parmak kalınlığında açın. Bir su bardağının ağzı ile hamurdan yuvarlak parçalar çıkarın. Küçük küçük yapıyorsanız yuvarlak parçaların herbirini kalıplara elinizle yerleştirin. Yerleştirdikten sonra bir çatalla hamurun üzerine yer yere delikler açalım. yağlı kağıt alıp herbir tartın üzerine birer parça koyalım. içine de kurubakliyat ekleyelim mesela nohut, öyle pişirelim böylece kabarması engellenir.Hamuru iyice kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirelim. Piştikten sonra tezgahta soğumaya bırakın.
Krema için, kremayı önce kaynatalım. Çikolataları küçük küçük kıyın. Kaynamış kremanın içerisinde çikolataları eritelim. Ve devamlı karıştırarak ılıtın. Bu işlem için kremayı ayrı bir kaba alıp, cezvenin sıcaklığından uzaklaştırın. Çok soğutmadan tartlara paylaştırın. Ve buzdolabına kaldırın. En az 1 saat buzdolabında bekletmelisiniz.Afiyet olsun...