Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Haziran '18

 
Kategori
Kozmetik
 

Cildi Aydınlatan Kivi Maskesi Tarifi

Cildi Aydınlatan Kivi Maskesi Tarifi
 

Cildi aydınlatan kivi maskesi tarifi ile siz de benim gibi kivinin cildi arındıran özelliklerinden yararlanabilirsiniz. Biliyorsunuz Loreal bile kivi peelingi çıkardı. Peki biz bunu evde yapamaz mıyız? Tabii ki yaparız.
 
Aile mesleği kivi meyveciliği ve kivi fidancılığı olunca kivi bizim için bambaşka bir anlam ifade ediyor tabii ki. Lakin kivi yemeyi sevmediğimi söyleyince herkes bir afallıyor. Yemeyi sevmiyorum ama yüze sürmekten hoşlanıyorum.
 
İçerdiği antioksidanlar sayesinde tam bir süper meyve olan kivi ile hazırlayacağınız aydınlatıcı kivi maskesi cildi hem temizliyor hem de ferahlatıyor.
 
Malzemeler:
1 ölçek aspir yağı
1 adet kivi
2 ölçek şeker
 
Yapılışı:
Kivinin kabuklarını soyup kullanmayın. Tepesini yumurta gibi kesin ve içini kaşıkla çıkarın. Kiviyi yemenin doğru yolu da budur kullanmanın da. Kivinin içini çıkardıktan sonra cam bir kasede çatalla iyice ezin. Kivi ezmesinin içine yağ ve şekeri ekledikten sonra yine iyice karıştırın.
 
Kivi maskesi hazır bile!
 
Haftada 1 kez bu maskeyi yüzünüze sürüp 10 dakika beklettikten sonra ılık suyla durulayın.
 
Ev yapımı maskeleri denerken önce cildinizin ufak bir bölgesinde denemeyi unutmayın. Alerjik reaksiyona neden olabileceğini unutmayın. Kivi çok faydalı olduğu kadar kuvvetli de bir meyve. Alerjilere sebebiyet verebilir. Kızarıklık, tahriş vs yaşıyorsanız hemen durulayın ve geçmezse doktora gitmeyi ihmal etmeyin.
 
Kivili günler.
 
 
Facebook ve Instagram 'dan beni takip etmeyi ve sorularınızı yazmayı unutmayın :)
 
 
Toplam blog
: 96
: 242
Kayıt tarihi
: 17.03.16
 
 

Gizem Aydoğan ile İyilik Güzellik ..