Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

24 Haziran '10

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Cinsel Takıntılar Ahlaksızlık mı?

Cinsel Takıntılar Ahlaksızlık mı?
 

Kişiye kendini suçlu hissettiren, başkaları tarafından ahlaksız ve hafifmeşrep damgası yiyecek korkusu yaşatan kişi istemeden gelen ve çok yaygın olan cinsel takıntıların neler olduğu, kişiye yaşattığı zorlukları ve tedavi imkanlarını uzmanlar bu akşam ÜLKE TV’de ‘İyi Bak Kendine’ programında Uğur Canbolat’a değerlendirecekler.

Toplumda çok yaşanan takıntılar grubu içerisindeki cinsel takıntılar kişiye hayatı nasıl zehir eder?

İstemsiz gelen bu takıntılar yaşayan kişiye kendisini nasıl hissettirir?

Cinsel takıntısı olan kişi bunun beynin istemsiz bir düşüncesini bilmediğinde çevresiyle olan diyalogu nasıl olumsuz olur?

Dini duyarlılığı olan insanlarda olması kişiye ne gibi sancılar yaşatır gibi konular bu akşam İyi Bak Kendine programında gündeme getiriliyor.

En sık yaşanan cinsel takıntılar nelerdir?

Cinsel takıntı yaşayanlar cinsel yaşamları nasıldır?

Cinsel takıntılar cinsel yaşamı nasıl olumsuz etkiler?

Başkalarının cinsel organına bakma takıntısı yaşayan kişiler neden kendilerini eve hapseder gibi konuların detaylı biçimde ele alınacağı programın konukları Memory Center Nöropsikiyatri Merkezi’nden Psikiyatri Uzmanı Dr. Oğuz Tan ve NPİSTANBUL Etiler Polikliniği’nden Uzman Psikolog Cengiz Demirsoy olacaklar.

Hem kadında hem de erkeklerde görülen cinsel takıntıların oranı nedir?

Cinsel takıntı yaşayan kişiler bundan neden utanırlar?

Ellerinde olmayan bu takıntıları hekime ve terapistine anlatırken ne gibi sıkıntılı anlar yaşarlar?

Bu takıntılar sebebiyle kızını bile sevemeyen insanların iç dünyalarında ne gibi fırtınalar kopar?

Cinsel takıntıların tedavisinde neler yapılır?

Tedavi başarısı hangi seviyededir gibi konuların ele alınacağı programda canlı bağlantılar ile seyirci soruları alınacak ve iyibakkendine@ulketv.com.tr adresine gelen e posta soruları da stüdyo konuğu uzmanlar tarafından cevaplandırılacak. 0216 633 06 96 nolu danışma hattını arayıp isim ve sorusunu bırakanlara da cevap verilecek.

Programın PSİKOGÜNDEM bölümünde tanınmış Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Nevzat Tarhan; İngilterede, Profesör Chris Frith ve ekibinin yürüttüğü ‘Başkalarının ne düşündüğü aslında önemli’ başlığını taşıyan medikal news today’da yayınlanan çalışmayı değerlendirecek. Tarhan, çalışmada katılımcıların görüşlerinin uzmanlarca onaylanmasının beynin ödülle ilişkili bölgesi, ventral striatumda nasıl bir etki yarattığı incelendi. Bir müzik parçası hakkında uzman görüşleriyle deneklerin fikirleri çakıştığında, beynin bu bölgesinde daha fazla etkinlik oluştuğu görüldü. Diğer temel ödüller kadar başkalarıyla uzlaşı içinde olmanın nöronal düzeyde tatmin edici olduğunun ortaya konulduğu araştırmayı İyi Bak Kendine programına değerlendirecek.

Uğur Canbolat’ın hazırlayıp sunduğu Ayhan Pala’nın yönetmenliğini yaptığı kendine iyi bakmak isteyenlerin, modern insanın sorunlarına dair yeni arayışlar bulan yeni çözümler üreten ekranların ‘Koruyucu Ruh Sağlığı’ programı İyi Bak Kendine bu akşam saat 23.30’dan sonra ÜLKE TV’de.. ÜLKE TV TÜRKSAT 2 A uydusu, KABLO TV, DIGITURK 38. ve D-SMART 94. kanaldan izlenmektedir.

NPİSTANBUL Nöropsikiyatri Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Prof. Nevzat Tarhan Hocama, ''İyi bak kendine'' prog. hazırlayıp sunan Sayın Uğur Canbolat Beyefendiye ve NPİSTANBUL Nöropsikiyatri Hastanesinin değerli uzmanlarına bizleri aydınlattıkları için çok teşekkür ederiz.

Melekler Yüreğinizden Öpsün Bildirdi: http://blog.milliyet.com.tr/Arsiv.aspx?UyeNo=612144&KategoriNo=274

Yazdıklarımı Paylaştığım ''Kerkük Feneri'' http://www.kerkukfeneri.com/author/sabiharana/

 
Toplam blog
: 1989
: 4996
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..