Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Haziran '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Çirkin çekiciliği

Çirkin çekiciliği
 

Ruhunuza ikram etmek için; güzel ya da yakışıklı olup da soğuk olan insanlarımı yoksa çirkin olup da çekici ve sıcak olan insanları mı tercih ersiniz?

Önce, GÜZELLİK kavramını konuşmak lazım. Değişken bir kavram olduğu kesin. Kusurlu sima, kusursuz sima kavramları görecelidir.

Kusursuz kabul edilen simalar, her zaman GÜZEL midir?

Cevap: Kocaman bir HAYIRRRRR!

Bence güzelliğe şekil veren; gamzeli bir gülücüktür, bir kaş hareketinin altından şimşek gibi baka bilmektir, belli belirsiz bir dudak kıvrımıdır yaramaz gözlerimize eşlik eden, varlığı bizi rahatsız eden yüzümüzde ki derin ve anlamlı çizgilerdir güzelliğe şekil veren.

Malzemeleri mimiklere dönüştüre bilen ve bunu yaparken de karşısında ki kişinin ruhuna ılık ılık esebilendir bence GÜZEL.Kusursuz bir sima da ki gülüşü düşünün.Ben o gülüşün güzelliğini göremeyenlerdenim işte.Beyazın içindeki beyazı da göremediğim gibi.

Kusurlu bir sima da ki gülüşün güzelliği beni de gülümsetir.Hele hele gülüşe bir de gamze eklendi mi, kişinin yaşı 5 de olsa 50 de olsa ruhum titrer benim. Ben hep çirkin aktör ve aktrisleri beğendim.Aslında laf da “çirkin”, gözümde ve ruhumda onlardan güzelleri ve yakışıklıları yok.Belki de film karelerinde poz vermekten ziyade oyunculuklarını ön plana çıkarta bildikleri içindir bu tercihim.

Yakışıklı ya da güzel olan oyuncular filmlerini, güvendikleri o kusursuz(!) tipleriyle ve geçici hayranlarıyla seyrettirirken.Yakışıklı ya da güzel olmayan oyuncuların filmleri, bütünleştikleri karakterlerle ve kendilerinden geçemeyen hayranlarıyla kendiliğinden seyredilir. Birde öyle bir güzellik vardır ki…İşte o güzelliğe erişebilmek uzun zaman ve emek ister.Somut bir güzellik değildir bu öyle ilk bakışta görülebilsin. Görmek için de emek ve zaman vermek gerekir.

Herkesin içinde ki güzelliğin yakamoz yakamoz bakışlarına vurması ve karşısında ki kişinin gözlerinde yansıması dileğiyle…

LAVİNYA

 
Toplam blog
: 80
: 1765
Kayıt tarihi
: 14.05.07
 
 

1975 ANKARA DOĞUMLUYUM, 15 YAŞIMDAN BERİ YAZARIM(yazmak fiilinin geniş zamanlı kullanımıyla) evli..