Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ağustos '10

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Çirkin Kadın Yok

Zevkli olmak bir Allah vergisi.

Herkese nasip olmuyor. Bazı kimselere bakıyorsunuz bir rüküşlük bir rüküşlük gözünüzü alamıyorsunuz. Dünyanın parası verilerek alınan o giysilerin hepsi ayrı hava çalıyor. Ahenkden eser yok. Saçlar yellim yelale , ayakkabılar felaket, takılar korkunç 10 üzerinden -1 .

Bazı insanlara da bakıyorsunuz zerafet timsali. Aynı şeyleri belki siz de görmüşsünüzdür. Ama o şekilde bir kombinasyon hiç aklınıza gelmemiştir. Bu defa hayranlıktan gözünüzü alamazsınız. 10 üzerinden 100.

Zarif insanların siyah ve lacivert gibi iki boğucu rengi aynı anda çok da ahenkli bir şekilde taşıdığına şahit olmuşumdur. Aslında şıklık ve zerafet çok paralar gerektirmez. Çok iyi bir zevk ister. Pahalı şeylerin şıklık yaratacağı düşüncesi çok abesle iştigal eden bir düşüncedir. Çok para harcamadan şık olabilen üstelik de hayli kilolu çok insan vardır.

Bu konuda otorite değilim ama kadın olarak yaşadığım yıllar ve gözlemlerin bazı çıkarımlar yapmama neden oldu. Bunları sizlerle paylaşmak istiyorum.Uygulayıp uygulamamak size kalmış.

Mesela tombul bir insansanız ve biraz da kısaysanız mutlaka bir beyaz bir de siyah renkte iki elbiseniz bulunsun. Tabi elbise üste oturmayan ve çok bolda olmayan olmalıdır. Üstüne bir ceketle çok şık ve zarif görüntü yaratılabilir. Takıların çok küçük olması kiloyu vurgulayabileceğinden biraz büyük ve dikkat çekici olsun ki bakışlar takılarda yoğunlaşsın di mi? Etek boyu diz kapağının hemen altında olursa güzel görünebilir. Ceket her zaman kusur kapatıcıdır. Sırttaki fazlalıkları, büyük göğüsleri mideyi kamufle eder. O nedenle yine bir siyah bir beyaz iki ceketiniz mutlaka bulunsun. Çok bol olmayan düz bir tunik , koyu renklerden seçilen bir tayt ve boyunda uzun bir fular çok yakışır. Kışın tunik yerine ince ve salaş bir kazak kullanılabilir. Etek olarak da tek renk ya da çok küçük desenli kloş uzun bir model seçilebilir. Üstüne çok dar olmayan bir penye kot mont ve büyük takılar yine güzel görünür. Ama mümkünse ayakta kışın topuklu çizme olmalıdır. Zaten kısa boylu hanımlar mutlaka topuklu ayakkabı giymeli.

İnce bir insansanız kısa ve uzun fark etmez zaten her şey güzel olacaktır. Ama yine de renklerin uyumu, seçtiğiniz kıyafetin nerede giyileceği, yaşınıza uygun olup olmadığı, kullanılan takılar, ayakkabılar ve saçlar çok önemlidir. Uyumsuz renklerle de zaman zaman şık olunabilir ama biraz ustalık ister. Bir kere aşırı dekolteyi her yer kaldırmaz. Vücudum müsait deyip çok dekolte giysiler kullanırsanız. adilik görüntüsü verebilirsiniz.

Giysilerin içine giyilen çamaşırlarda şıklığın destekleyicisi veya yok edicisi de olabilirler. Açık renkli özellikle de beyaz bir pantolonun içine ten renkli bir boxer bence en uygun çamaşırdır. Dar pantalonların içine giyilen G-string külotlar fazla seksi bir görüntü yarattığından (tabi amaç bu değilse) zerafeti bozabilir. Bikini külotlar baseni böldüğü için etek ve pantalonun altından çirkin görünürler. Eğer kilonuz var da korse giyiyorsanız, lütfen yarım korse giymeyin erkek güzeli gibi görünmekten öteye gidemezsiniz.Yine dar bluz altına giyilen şeffaf sütyenler adi görüntü verirler. Dar sütyenler felaket görüntü bozukluğu oluşturur. Kimi zaman insanı üç göğüslü gibi gösterir. Düz dar jarse veya yün elbiselerin içine giyilen kabarık juplar göbekleri kamufle edebilir.

Makyaj yapılmalıdır. Ama öncelikle temiz bir cilt ve diş gereklidir. Sarı sarı görünen dişler ve yağ fışkıran bir surat her şeyi berbat edebilir. Temizlik tamamsa, hafif bir rimel ve far birde ruj yeterli olabilir. Çok abartılı makyajları gecelere saklamak uygundur.

Parfüme gelince çok ağır kokuları yoğun olarak sürmek marifet değildir. Kokulardan iz bırakmak pek de hoş olmaz. Bence parfüm almadan önce giysinize sıkmalı ve bir gün sonra da o giysiyi koklayıp hissettiklerinize göre alıp almamaya karar vermelisiniz. Bir de sadece deodorantla ter kokusunu engellemeye çalışmayın. Temiz olmayan bir tende üst üste sıkılan deodorant ters etki yapar. Mümkünse deodorantınız kokusuz olsun . Parfümün kokusunu bastırmasın.

Saçlar da ise; boyası gelmemiş, temiz ve toplu saç hep favorimdir. Modaya göre kestiriyorsanız lütfen fönünüzü yaptıracaksanız kestirin. Yoksa iki gün sonra deli gibi bir halde gezmeye başlayabilirsiniz. Mümkünse sık saç şekli ve rengi değiştirmeyin. En yakışan hep en yakışandır. Ve o sizin için kullanımı en pratiktir.

Topuklarınız güzel değilse veya pantolon giyecekseniz lütfen arkası açık ayakkabı ya da terlik giymeyin . Zaten terlik bir de şak şak diye ses çıkarıyorsa etekle bile tahammül edilemez. Zarafet o yöreye zaten uğramaz.Yarım ojeleriniz ya da uzun kambur ayak parmaklarınız hele bir de nasırınız varsa lütfen burnu açık ayakkabı da giymeyin. Herkes her şeyi giymek zorunda değil.

Ellerinizin ojesini her gün yenileyemiyorsanız lütfen kısa kesin. Birkaç şık yüzük ve tırnaklarda renksiz oje sizi çok daha hoş gösterecektir.

Giysileriniz lekesiz ve ütülü olmalıdır.

Unutmamalı ki çirkin kadın yoktur. Güzel olmasını bilmeyen kadın vardır.

 
Toplam blog
: 80
: 640
Kayıt tarihi
: 06.07.10
 
 

Fizik Mühendisiyim. Ankara'da oturuyorum.Türkiye' radyoaktif kaynak giriş ve çıkışını takip eden bir..