Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ocak '12

 
Kategori
Güncel
 

Çirkin oyun

Çirkin oyun
 

Türkiye, 29 Aralık Perşembe günü Irak sınırı Şırnak Uludere ilçesinden gelen acı haberle yıkıldı. Sınırda mazot ve sigara kaçakçılığı yapan 50 kişilik grup, terörist zannedilerek F-16 savaş uçakları ile ateş altında tutuldu. TSK’nin bölgeden başarılı operasyonların ardından böyle bir olayın olması istihbaratın yanlış verilmesi yönünde olmuştu.

Mazot kaçakçılığın normal olarak 3 er ve 5 er gruplar halinde olmasından farklı 50 kişilik grubun aynı anda hareket etmesi insansız hava araçlarının tarafından gözlenmesi şaşırtılacak bir durumdu. Çünkü bu tür sızmalara Pkk’lı teröristlerin geceleri sızması sonucunda karakolları ateş altında bırakıp şehit haberleri oluyordu. Bugün ise operasyonları örtbas etmek için acımasızca ailelerin katledilmesine sebep olan Pkk mensubundan olan kişilerdir.

Ulusal basınımızda yansıyan “Devlet halkını öldürdü”, şeklinde haberler basınımızın hala daha ne kadar habercilik anlayışından zayıf olduğunu görmekteyiz. Açıkça Pkk lehine haberler yapan büyük gazetelerin bundan ne çıkar sağladıklarını ülkenin menfaatine olmadığı kesin şekilde ortaya çıkıyor.

Uludere deki olayların ardından sözde Kürtleri savunan BDP’nin halkı üç günlük yas’a davet etmesi sokaklarda gösteriler yapılması savunucu değil tahrik edici bir durumdur. Maalesef ki halkın asıl söylemek istediğini sözde BDP değil, oradaki devlet erkanları söylemektedir. En belirgini ise Uludere kaymakamının saldırı sonucunda açıklamaları oldu.

Uludere de vefat edenlerin taziye ziyaretine bulunan kaymakamın, provoke olarak devlet nerde diyenlerin, saldırıda bulunanların ise aynı kişilerin olduğunu söyledi. Devletin burada yok demeleri aslında devleti temsil edenlerin orada olduklarını ancak basında farklı olarak yansıtıldığını belirtmişti, Uludere kaymakamı.

Oradaki halkın sesi çıkamıyor. Çıkmıyor demiyorum, çıkamıyor. Olayın gelişimi basına nasıl lanse ediliyorsa Türkiye gelişen olayları anlatıldığı gibi biliyor. Ama gerçekler hiç de öyle değil. Basında Uludere halkının BDP milletvekillerine karşı tepkiyi yazıldığını veya televizyonlarda izlediniz mi?  Devlet bakanı Beşir Atalay ve Uludere kaymakamından halkın BDP milletvekillerine karşı gösterdikleri tepkiyi dile getirmeleri içeriği biraz daha aydınlatılmış oldu.

İşte yıllardan beri böyle uyutulduk. Basın Kürt halkı devlete tepkisi var dendi, bizde evet dedik. Vay Kürtler şöyle, vay Kürtler böyle. Uludere kaymakamının TRT habere telefon bağlantısı ile söylediklerini lütfen dinleyin. Uludere kaymakamı batıdan değil, Doğu Bölgesi Muş’tan.

Son olarak şunu belirtmek isterim ki; yıllardan beri aynı güzergahtan mazot ve sigara kaçakçılığı yapan vatandaşların PKK teröristlerine kurban gittiğini unutmayalım.

 
Toplam blog
: 45
: 551
Kayıt tarihi
: 18.01.11
 
 

1988 yılında Çaykara doğumluyum. Bulancak ta ikamet etmekteyim. Yazı yazmayı hobi olarak yapmakta..