Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Eylül '11

 
Kategori
Siyaset
 

Çizme aşılırsa..

Çizme aşılırsa..
 

Başbakan Erdoğan BM toplantısı konuşmasında Somali'ye deyinerek eski Avrupa ülkelerini eleştirdi ve yapılan sömürülerin insanlıkla ilgisinin olmadığını vurguladı.

Devamında, kürsüden "Çıkarınız olduğu ülkelere para yağdırıyor ve yardım ediyorsunuz, bazı ülkelerin iktidarlarını değiştiriyorsunuz, ancak bir dilim ekmek bulamadığı için ölen yüzlerce Somali insanını görmeden geliyorsunuz" şeklinde insanlık adına, yaşam adına sevindirici ve etkili konuşma yaptı.

Bu tür duygu yüklü konuşmalar elbette parti tabanına etki yapacağı gibi dünya vatandaşları tarafından da ilgi göreceği muhakkaktır.

Öte yandan Obama İsrail'e koşulsuz desteğini açıklarken, Erdoğan da BM konuşmasında adeta misilleme yaparcasına Filistin'e koşulsuz desteğini sürdürüyor. Üstelik Filistin adına konuşma yaparken Filistin liderinin salona katılmadığı dakikalarda.

Siyasette, siyasi duruşların önemi olduğu kadar siyasi manevraların yaşandığını da görüyoruz bazen. Seçmen tarafından doğal gibi karşılanabilen bu tutum, bazan partinin bitmesine de yol açabiliyor..

Her iki seçmenden biri Erdoğan'ı destekliyor. Halam dahil bir çok muhafazakar grup Erdoğan'ın Mücahit olduğuna inanıyor. (Mücahit'in sözlük anlamı: Allah rızası için kul'a hizmet etmekdir. )

Erdoğan'ın mücahit olduğuna inananlara saygı duyduğumuz gibi parti olarak yapılan çalışmaların bir bölümünü de destekliyoruz, örneğin sağlık alanında yapılan kolaylıklar gibi..

Asıl mesele Erdoğan'ın tabandan, yani seçmenden desteklenmesi değil, Washington'un ne kadar desteklediği ve nereye kadar destekleyeceğidir..

"Çizmeyi aşmak" diye bir tabir vardır halk dilinde..

Washington'a göre Erdoğan'ın görev süresi Ortadoğu coğrafyasının değişmesine kadar öngörebilir. Ayrıca Obama'nın tersine, parti tabanına mesaj anlamında Ortadoğu ülkelerine karşı ağırlıklı muhafazakar bir tutum sergilerse çizmeyi aşmak olur ve fişi çekilebilir..

Ayrıca Cumhuriyetimizin 100. yılı olacak olan 2023 tarihi Washington için önemli bir tarih olduğunu düşünüyorum.

100. yılda Erdoğan'la mı, Erdoğan'sız mı? kararı verecek olan yine ABD dir.

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..