Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ağustos '11

     
    Kategori
    Türkiye Ekonomisi
     

    Çobanımız iyi çok şükür elhamdülillah Allahuekber

    Bir sürü hikayesidir anlatılan (ister inandım deee ister yalan) ; 

    Çok büyük bir sürü varmış eskiden, çobanlar tek aileden olurmuş, tabi yardımcıları özel yetişmiş çoban köpekleri ve eğitimli kurtları varmış. Bu sürünün bir sürü yayılır merası geniş ovaları varmış. Sürüyü idare eden baş çoban, çobanlık için özel eğitim alırmış ki sürüyü bir arada tutup kurda kuşa yem etmesin. Sürünün içinde koyunlar, İNEK ler, ÖKÜZ ler, Keçiler, DOMUZ lar ve bilumum hayvanat tan numuneler de bulunurmuş az da olsa. 

    Yıllar yılları kovalamış diğer sürülerin çobanları meralarını büyütmek için, kendi eğitimli köpeklerini ve kurtlarını bizim sürünün içine salmışlar. Rehavet içindeki bizim sürü dağılmış bir anda...! Yeni bir çoban dağılan sürüden kurtarabildiğini kurtarıp birleştirmiş ve bir miktar kadar da mera ayırmış kendi sürüsüne. Eski çobanı sürüp yeni bir düzen kurmuş sürüye. Eski alışkanlıklar ve cahillikle mücadele etmiş ömrü boyunca. Sürü dağılmasın, parçalanmasın, sakin ve düzenli bir hayat sürsün istemiş çoban. Hatta sürü olmaktan çıkarıp becerebildiği kadarını bilgili kültürlü insanlara çevirmek için çaba sarfetmiş ömrünün kalan kısmında. Ömür bu kısa, bakmış sürü kolay kolay insana dönmeyecek zaman lazım, akıllı çoban sürüyü koruyacak düzeni muhafaza edecek bir arslan sürüsü yetiştirmiş ve bekçi olarak dikmiş başlarına. Gel zaman, git zaman arslan sürüsü dağıtmadan bu güne kadar getirmiş sürüyü fakat, daha evrimini tamamlayamayan sürü içlerinden bir kurdu başına çoban seçmiş. Kurt uyanık, arslan sürüsü parçalayacak kendisini, hemen kangallardan bir grup kurmuş ve arslan sürüsünün içine salmış kangalları önce mücadele etmişler lakin tilkinin de yardımı ile teker teker arslanların boynundan tutup atmışlar kurdun önüne. Kurt şimdi krallaştı sürüye kaval çalıyor istediği tarafa götürüyor. Sürü kurdun arkasından yürüyor daha güzel meralara diye, bu yürüyüş esnasında koyunlar cılızlaştı önde inekler yürüyor otu yiyor koyuna az bi şey bırakarak, beslenen inekler mutlu, koyunlar gelecekten umutlu,  

    Kurt tilkinin aklına uymuş yürüyor, nereye gittiğini bilmeden ben bulamadım tilki meraya mı götürür bu sürüyü yoksa kesimhaneye mi? 

     
    Toplam blog
    : 1
    : 441
    Kayıt tarihi
    : 15.08.11
     
     

    33 senedir ticaretle uğraşırım tarih ve ekonomi ilgi alanlarımdan başlıcalarıdır. Okumak kadar yazma..