Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ağustos '14

 
Kategori
Anne-Babalar
 

Çocuğunuzun mizacını öğrenin

Çocuğunuzun mizacını öğrenin
 

Çocuğunuzun karakterini ve mizacini çoğu anne baba gibi sizde cocuğunuzu takip ederek öğrenebilirsiniz. Ebeveynlerin davranışları, yasam tarzları, değerleri ya da inançları, çocukların davranışlarına sebep olmaz. Mizacı çevresel faktörler oluşturmaz. Ancak, mizac ve çevresel faktörler etkileşim içindedir.

Mizaç aynı özelliği gösterir. Mesela, dağınıklılığını toplamak konusunda işbirliğıne yanaşmayan kişiyi ele alalım. Büyüdüğünde dağınıklıkları toplaması gerektiğini artık öğrenmiştir. Ancak, dağınıklıkları toplamaya karşı duruş sergiler.İnatçı duruş ömür boyunca devam eder. Ancak, zamanla bu inatçılığını daha uygun yollarla ifade etmeyi öğrenecektir. 1956"da New York Üniversitesi'nden Dr.Alexander Thomas, Stella Chess ve Herbert Bich öncülüğündeki araştırmalar Yüz otuzüç birey ve bebeklerinden yetişkinlik dönemlerine kadar izlenmiş ve çevrelerinde dünyaya verdikleri tepkiler gözlemlenmiştir. Bu yanıtlardaki farklılıklar her çocuğunun mizacının kendine özgü olduğunu ortaya koymuştur.

Çocuklarda karakteristik yönde dokuz mizac olduğu ortaya çıkmıştır. Bu kişisel özellikler

1_Israrcı

2_Gergin yapılı

3_Kurallara Bağlılık

4_Dikkat Dağınıklılığı

5_Enerji ve Aktivite Düzeyi

6_Hassaslık

7_Adaptasyon kabiliyeti

8_Reaktivite(yeni şartlara uyum)

9_Ruh hali

Çocuklarınizın karakter ve mizacını bu dokuz özellikten öğrenebilirsiniz. Unutmayın mizac değişmez ama karakter değişir. 

 
Toplam blog
: 14
: 631
Kayıt tarihi
: 29.11.13
 
 

Marmara Üniversitesi Fizik Öğretmenliği mezunuyum.Beykent Universitesi "İnsan kaynakları yönetim ..