Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Şubat '10

 
Kategori
Haber
 

Çocuğunuzun saç telini saklayın

Çocuğunuzun saç telini saklayın
 

TBMM’de bugün yapılacak görüşmelerin ardından kayıp çocuklar için araştırma komisyonu kuruluyor

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen başkanlığında geçen hafta TBMM’de grubu bulunan siyasi partileri ziyaret eden Yakınlarını Kaybetmiş Aileler Derneği (YAKAD) Başkanı Zafer Özbilici ve çocuğunu-yakını kaybetmiş aileler, bugün Meclis’te yapılacak görüşmeleri izleyecek. Özbilici, Umut Otobüsü’nün Türkiye’yi üç kez turladığını ve diğer çabaların da etkisiyle 950 kişinin ailesine kavuştuğunu ifade ederken, “DNA’sını belirleyecek saç telini saklayın” uyarısında bulundu.
Adli Tıp Kurumu laboratuvarlarında kayıp kişinin eski fotoğrafının “yüz yaşlandırma” tekniğiyle bugün hangi görünüşe sahip olduğunun tahmin edilebildiğine işaret eden Özbilici, “Bizler zaten mağdur insanlarız, Meclisimiz bize sahip çıksın, orada 550 anne baba var” diyen Özbilici, kayıplar aranırken fotoğrafların kibrit kutuları, süt şişeleri ve bebek mamaları kutularına basılmasının da faydası olabileceğini söyledi.
“Bir an dikkatsizlik çocuğunuz kaçırılmasına yol açabilir” uyarısında bulunan Özbilici, ebeveynlerin dikkat etmesi gereken noktaları şöyle sıraladı:
- Daima çocuğunuzun en son fotoğrafına, parmak izlerine sahip olun.
- DNA’sını belirleyecek saç telini saklayın.
- Çocuğunuzun arkadaşlarının adını, telefon numarasını ve adres bilgilerini içeren bir defteriniz olsun.
- Çocuğunuzun en son ne giydiğini bilin.
- Çocuğunuzu bir yere gönderirken güzergâhı onunla birlikte belirleyin.
- Çocuğunuz kaybolduğunda okulda, kreşte, arkadaşlarından etkili sonuç alamazsanız, polisi arayın. Rapor tutmasında ısrar edin ve dosya numarasını alın. (Kaynak: Milliyet)

Önemli bir konu. Hele de ülkede kayıpların sayısı almış başını gidiyorsa.

Özellikle son zamanlarda çocuklar esrarengiz bir şekilde ortadan kayboluyor. Çoğu zaman akıbetleri bilinmiyor. Böyle bir acıyı Allah kimseye yaşatmasın.

İlginç olan şey; eskiden küçük çocuklar kaçırılırdı şimdilerde ortaokul çocukları birer birer kayboluyor. Bunun mutlaka bir açıklaması var ama kayıplar bulunamadığı için bu konu sır olmaktan öteye gidemiyor.

Hırsızlık, taciz/tecavüz, organ mafyasından tutun ailelerden para alabilmek için kaçırılanlar, ailelerdeki anlaşmazlıklara kan davalarına kurban gidenlerin sayısı hiç azımsanacak gibi değil.

Devlet bu konuyu yeterince ciddiye almıyor mu acaba? Almadığı ortada...

Son madde de enteresan bir madde;

- Çocuğunuz kaybolduğunda okulda, kreşte, arkadaşlarından etkili sonuç alamazsanız, polisi arayın. Rapor tutmasında ısrar edin ve dosya numarasını alın.' denilmiş.

Benim anlamadığım; rapor tutulması gerekiyorsa 'nolur allah aşkına rapor tutun' diye polise yalvarıp rapor tutulmasını sağlamak ve dosya numarası almak bu işin kuralı mıdır? Israr etmeden yalvarmadan polis bu raporu niye hazırlamaz ve dosya numarasını niye vermez? Yani bu adetten midir?

Ailenin saç telini saklamak... bilemiyorum ya... sürekli diken üstünde olmak gibi bişey...

İyi bayramlar.

http://www.esmakahraman.com/cocugunuzun-sac-telini-saklayin/

 
Toplam blog
: 1929
: 661
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

  Hayatı ciddiye almam, emeği çok ciddiye alırım. Dünyanın en vazgeçilmez üçlüsü; çocuklar, çiçek..