Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Eylül '11

 
Kategori
Çocuk Psikolojisi
 

Çocuk ergen ve aile psikoloğu

Psikologlar üniversitelerin psikoloji bölümlerinden mezun olur, klinik psikolojide yüksek lisans veya doktora yapar ve üzerine hangi kuramı seçtilerse, örneğin varoluşçu, bilişsel, aile ve çift terapisi, çocuk terapisi vb. o alanda eğitim alırlar ve hizmet verirler. İşte çocuk psikolojisi alanında çalışan ve bu alanda bizzat çocuklara ve ailelerine sorunların çözümünde yardımcı olan uzmanlara çocuk psikoloğu denir.

Pedagoglar ise eğitimde program geliştirme ve çocuk psikolojisi eğitimi almış, çocuk eğitiminde program geliştirme konularında  eğitimcilere yardım amaçlı yetişmiş kişilerden oluşurlar. 2547 Sayılı Kanunun yürürlüğe girdiği 1982 yılından sonra Yükseköğretim Kurumlarına (YÖK) bağlı üniversitelerde pedagoji bölümleri kaldırılmıştır. Son mezunlarını 1982 yılında veren pedagoji bölümleri bu tarihten itibaren pedagog mezun vermemektedir. Bu meslek grubu yerine artık çocuk ve ergen konusunda uzmanlaşmış psikologlar yani çocuk psikologları görev yapmaktadır. Halk arasında yanlış ve eksik bilgilendirme nedeniyle çocuklarının davranış sorunları nedeniyle pedagog arayışı yaygın bir şekilde devam etmektedir. Bu anlamda bilimsel geçerliği olmayan uzmanlar yerine çocuk psikologlarının tercih edilmesi gerekmektedir.

Sıklıkla psikologlarla karıştırılan çocuk psikiyatristleri ise tıp doktorlarıdır ve medikal yani ilaçla tedavi yapma yetkisine sahiptirler.

Çocuğunuzla ilgili sorunlarınızın çözümünde bu meslek grupları bu temel bilgilere sahip olmak seçiminizi kolaylaştıracaktır.

SAYGILARIMIZLA...

Dr. Psikolog Murat SARISOY

Psikolog Yasemin AYDIN SARISOY

Danışma Hatlarımız

0232 345 83 55

0534 670 23  73

 
Toplam blog
: 3
: 451
Kayıt tarihi
: 15.09.11
 
 

Özgeçmişi   Dr. Psikolog Murat SARISOY 1975 yılında doğdu. 1995 yılında Ege Üniversitesi ..