Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mart '11

 
Kategori
Güncel
 

Çocuk tacizleri - Çocukları bilgilendirmek gerek

Çocuk tacizleri - Çocukları bilgilendirmek gerek
 

21. yüzyıl Türkiye'sinde erkek olmak istemezdim. Kadınlar da çocukları öldürüyor. Aklı almıyor insanın. Böcek öldürmek bile zorken... Çocukların bilgilendirilmesi gerektiği ise hala hiç konuşulmuyor:( 

Erkek olmak istemezdim. Kadınların üçte biri - eğitim seviyesi ne olursa olsun - dayak yiyormuş, istatistiklerden böyle anımsıyorum. Korkunç. Çevremizdeki komşumuz, arkadaşımız, akrabamız olan kadınlardan üçte biri dayak yiyor ve dolayısıyla çevremizdeki erkeklerin üçte biri dayak atıyor!:( Şimdilik bundan daha azı eşini doğruyor, parçalıyor, çocugunu dövüyor, üvey anne çocugunu öldürürken kör ve sağır davranıyor. Bunların, en büyük acıları çekmelerini diliyorum çoğunuz gibi. 

Araştırma yapan, istatistik tutan ve bunlara göre politika, çözüm geliştiren bir ülke olamadığımız için herhalde şu bilinmiyor: Karısını, sevgilisini bıçaklayan, manyakça sonsuz sayıda bıçaklayan erkeklerin demografik bilgileri nedir? Yani bunların yaş grupları, eğitim seviyeleri, işleri, vb.... nedir??? Ve arkasından da daha derin araştırmalar gerekir. Ya da üvey anne çocuğu döver, aç bırakır, işkence eder ve öldürürken bunları her nedense "fark etmeyen" "baba" nasıl bir yaratıktır?? 

Bu yazıda asıl söylemek istediğim şu: TV'lerde konuşulur oldu kadın ve çocuklara yapılan taciz, tecavüz ve cinayetler... Ruh sağlığı yerinde olanları, ya da içinde insanlık olanları feci şekilde yaralayan, çıldırtan, akıl sınırlarını zorlayan olaylar... KONUŞULMAYAN ise çocukların eğitimi. İki şey yapılması gerekir: 

1- Çocuk, tanısın tanımasın kimsenin evine girmemeli, veya sokakta karşılaştı ise o kişinin peşinden gitmemelidir. Hatta hiç konuşmamalıdır. Bunlar sıkı sıkı öüretilmeli. Hem evde hem okulda öğretilmeli. Bunlar müfredata konmalı. Şu Internet'e okul, yer bilgilerini, ve mayolu dahil tüm resimlerini koymuyorlar mı bazıları kanım donuyor. Sapıklara davetiye... Öğrencilerimi ve oğlumu bu konuda sürekli uyarırım. 

2- Çocuğun değil mahrem yerlerine, herhangi bir yerine tanıdık tanımadık biri dokunduğunda çocuk AVAZI ÇIKTIĞI kadar BAĞIRMALI. Tanıdık tanımadık dedim, doğru. Çocukları, maalesef, en çok tanıdıkları, akrabaları, abileri, babaları taciz ediyor - akıl almaz ve iğrenç. Pedofili ülkemizde ÇOK YAYGIN demek ki! 

Tekrarlıyorum: dokunulma durumunda avazı çıktığı kadar bağırmak ve kimseye güvenmemek öğretilmeli. Kanımı donduran bir olay duymuştum 10 sene kadar önce. Eğitimli bir tanıdığım küçük kızlarını sürekli olarak "insanları sevin, güvenin..." diye eğitmiş. Aslında iyi bir yaklaşım gibi. Ama değil. Böyle yetişen çocuk, sokakta yanına yaklaşan sapık adamla bir yerlere gidiyor ve tacize uğruyor. Aynen böyle oldu, değil gıkını çıkarmak, adamın yanından tıpış tıpış giden küçük kız tacize uğramıştı. Sonra da olayın üstünü kapama çabaları, yaşam boyu sürecek ve halı altına süprülmüş bir travma. Oysa psikloga gidip paylaşması, anlatması gerek. Güya eğitimli de olsa ana babalar bizde maalesef hemen her konuda çok çok hatalı davranıyorlar. 

Çocuklarınızı tek başına sokağa bırakmayın. Kimsenin evine girmemeyi ya da sokakta peşinden gitmemeyi öğretin. Kayseri'deki feci olay. O zaman da yazmıştım, ne demek 4-6 yaşarında çocukların mahallede dolaşmaya çıkması??! Hiç bir konuda da uyarılmadıkları için sapığın evine gidiyorlar, ya da peşinden gidiyorlar. Bazıları da kanalizayona, kuyuya düşüyorlar, kamyon altında kalıyorlar...:( Bunlar hep ailelerin çocuk ihmalleri. Maalesef böyle. 

İdam cezasından yanayım, bu tacizcilere ya da karısını onlarca kere bıçaklayan ileri derece ruh hastaları lara ya da cesedi parçalara ayıranlara uygulanacak ise. Bunlar tedavi medavi olamaz. Ancak bu ülkede hiç böyle tipler asılmadı. Sadece "düşünce suçluları", solcular vb asıldı. Katillerse birkaç sene yatıp dışarı salınıyor yeni cinayetler işlesinler diye. Bizi yönetenler (onlarca yıldır) her zaman, yapılması gerekenin tam tersini yapıyorlar/yapa geldiler de bu kadar basit bir konuda bile mantıklı davranamamak ve katilleri salmak nasıl bir zihin ve ruh yapısı, hiç anlayamıyorum, fay hattına nükleer santral yapma konusundaki ısrarı da anlamadığım gibi; hadi orada bilemediğimiz işler olabilir ama katilleri salmak?!! hangi ülkede var bu?! Cezaların çok az olması yüzünden ve hükümetten tek bir allahın kulunun çıkıp da bunları kınanaması hatta desteklemesi ile yüz buluyorlar (erkek arkadaşla parkta oturmak suç, dekolte giyen herşeyi hak eder... ruh halini ortaya bu kadar sermeye utanır insan!). Her gün birkaç kadın ve çocuk cinayeti.... Bu katillerin cezalarını öbür dünyada bulmalarını mı umacağız? 

 
Toplam blog
: 71
: 1180
Kayıt tarihi
: 24.08.07
 
 

Çevremizdeki kalite(sizlik) ile ilgili yazılarım. Çevremizi kuşatan beton binalar, insanlar, iliş..