Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Aralık '14

 
Kategori
Bebek - Çocuk
 

Çocuklar için eğlenceli diş fırçalama yöntemleri

Çocuklar için eğlenceli diş fırçalama yöntemleri
 

çocuk diş fırçalama


Sağlıklı dişlere sahip olmak için ağız bakımı alışkanlığını çocukluktan kazanmak önemlidir. Peki bu alışkanlığı çocuklarımıza kazandırmak kolay mıdır? Hiç bir problem olmasa bile çocukların 2 yaşından itibaren 6 aylık periyotlarla diş hekimine kontrole götürülmesini tavsiye ediyoruz. Çocuk, diş hekiminin korkmadan ya da sadece sorun olunca gidilmeyen bir yer olduğunu bilmesi gerekiyor. Ayrıca ilerde koruyucu anlamda yapılması gereken müdahalelerde çocuğun tanıdığı bir doktora güvenmesi çok daha kolaydır.

Çocuklarda diş fırçalama işlemleri 6 yaşına kadar bir yetişkinle beraber yapılmalıdır. Bazı çocukları diş fırçalamaya ikna etmek çok zor olabilir. Bizim rol modeli olmamız çok önemlidir fakat bu işe yaramazsa, çocukları diş fırçalamadığında olacak sonuçlar için korkutmak yerine, aşağıdaki ipuçlarını deneyebilirsiniz:

BALONCUK OYUNU
Hangi çocuk baloncukları sevmez? Diş macunu kullanın ve kullandığınız diş macununu köpürtün. Diş macununu köpürtmeniz, köpürtme işlemini küvette yapmanızdan hem daha eğlencelidir hem de bu nedenle dağınıklık yaratmamış olursunuz.

SİZİN DİŞLERİNİZİ FIRÇALASIN
Siz onun dişlerini fırçalarken onun da sizin dişlerinizi fırçalamasına izin verin. Evet kobay olmak ebeveynliğin bir parçasıdır. Diş fırçanızı siz öğürene kadar ağzınıza sokabilirler ama bunların hepsi birer keşif değil midir?

AYNALAR
Çoğu çocuk aynada kendisini izlemeye bayılır. Dişlerini fırçalarken kendilerini aynada izlemelerini sağlayın.

ÇOCUKLAR İÇİN ÜRETİLMİŞ DİŞ MACUNLARI KULLANIN
Çocuklar için özel olan hatta yaş grubuna uygun olan diş macunları kullanmaya özen gösterin. Eğer doğal diş macunları kullanılırsa, bir parça diş macunu yutması durumunda daha az endişelenirsiniz. Diş macunlarının raf ömrünün geçmediğine emin olun hatta mümkünse uzun süredir rafta beklemiş diş macunundan uzak durun. Özellikle içinde SLS (Sodium Lauryl Sulfat) olmayan macunları tercih edin. Deterjanlarda da bulunan bu komponent, özellikle ağız ve vücut dokuları için zedeleyici özelliğe sahiptir.

DURULAMA VE GARGARA
Gargara ve durulama diş fırçasının ulaşamadığı bakterileri temizlemeye yardımcı olur. Ona zaman tanıyarak macunu tükürdüğünden emin olun.Kendiniz gargara yaparken ona da yapılışını öğretin ve gargara yaptırırken su kullanmasına özen gösterin.

ETİKET OYUNU

Dişlerini her fırçalamasında onu ödüllendirmek için bir adet etiket veya sevdiği başka bir şey buzdolabına veya odasına yapıştırmasına izin vererek onu ödüllendirebilirsiniz.

 

 

 
Toplam blog
: 57
: 351
Kayıt tarihi
: 17.12.14
 
 

Diş hekimliğinde merak edilen, aklınıza gelip doktorunuza sormak isteyeceğiniz bir çok sorunun ce..