Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Eylül '12

 
Kategori
Tarih
 

Çocuklar ilkokula iki yaşında başlamalılar!

Çocuklar ilkokula iki yaşında başlamalılar!
 

hurriyetaile.com


 

Blogumun başlığına baktığınızda kategoriyi karıştırdığımı sanmayın. Çünkü bu yazıyı özellikle Tarih kategorisine aldım. Neden mi?
 
Geçen gün Başbakan partisinin il danışma toplantısında 4+4+4 eğitim sisteminden söz ederken, çocukların erkenden okula başlamalarının isabetli olacağını ve böylelikle hayata daha erken atılacağını anlatırken ilginç bir örnek verdi.
 
Tarihimizde 12 yaşında tahta çıkan bir padişah olduğunu ve bu padişahın (Daha sonra Fatih Sultan Mehmet adını alacak olan II. Mehmet'den söz ediyor.) Hıristiyan ordusunun saldırısından önce babası II. Murat'a "Eğer padişah sensen ordunun başına geç, eğer padişah bensem emrediyorum sana ordunun başına geç"dediğini anlatıyordu. 
 
Yukarıdaki cümle sanıyorum hiçbirimize yabancı değildi. Çünkü okul döneminde bize böyle öğretilmişti. Şimdi Başbakan da 12 yaşındaki bir çocuğun bu sözlerini övüyordu. II Mehmet o zamanlar altında imzası bulunan böyle bir mektubu babası II Murat'a göndermiş olabilirdi. Ama o yazdıkları kendisinin düşündüğü cümleler miydi? Yoksa Molla Gürani, Ak Şemseddin gibi hocaları ve Çandarlı Halil Paşa gibi II Murat'ın çok güvendiği sadrazamının dikte ettirdikleri miydi?
 
Acaba günümüzde siyasiler yaptıkları konuşmaların hepsini kendileri mi hazırlıyordu? Yoksa danışmanları mı gündemi belirliyorlardı?
 
Eğer gerçekten tarihimizde 12 yaşında tahta çıkmış olan Padişah böyle bir yazıyı kaleme almışsa ecdadımızın torunları olan çocuklarımız da okula iki yaşında başlamalılar diye düşünüyorum.
 
Acaba yanılıyor muyum?
 
 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..