Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mayıs '13

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Çocuklarda kepçe kulak estetiği

Çocuklarda kepçe kulak estetiği
 

Çocuklarda Kepçe Kulak Estetiği


Çocuklarımız bizim her şeyimiz. Onların mutluluğu ve sağlıklı büyümesi bizim için çok ama çok önemli ! Her anne ve baba için durum böyledir. Çocuğunuzun sağlıklı yetişmesi için elimizden geleni yaparız. Ya psikolojik travma ?

Kepçe Kulaklı olan çocuğunuzun arkadaş ortamında sosyal çevresinde alay konusu çocuk alay edilen dalga geçilen çocuk olmasını ister misiniz ? Çok mu acımasız konuşuyorum.. :) Ama gerçekler bu. tecrübelerimiz ve araştırmalar küçük yaşta ki kepçe kulaklı çocukların diğer arkadaşları tarafından lakaplar takılarak alay edildiğini biliyoruz. Bu durum çocukların gelişiminde çok kötü bir travma olabilir.

Çocuklarda kepçe kulak ameliyatı yaş sınırı ;

Çocuklar 4-5 yaşına kadar artık ömür boyu kalacak olan kulak şekline ve ortalama büyüklüğüne kavuşurlar. Bu yaştan sonra herhangi bir ilaçla v.s başka bir şeyle kepçe kulaklar düzeltmez. Bu yüzden çocuklarda kepçe kulak ameliyatı yaş sınırı 5- 6 yaş dır. Bu yaşlarda yapılan kepçe kulak ameliyatı çocuğunuzun okul dönemine girmeden kendine özgüveni daha yüksek bir çocuk olmasına yardımcı olacaktır.

Çocuklarda Kepçe kulak ameliyatı ne zaman yapılmalı ?

Çocuklarda yukarıda belirttiğim gibi yaş sınırı bellidir. Olaki o yaşları kaçırdınız üzülmeyin ! Önemli olan burda çocuğun okul dönemine başlamamış olmasıdır. Okulda çocuklar bir araya daha fazla girer ve tanıştıkları ve onları etkileyen ilk sosyal ortam okuldur. Bu yüzden çocukların okul dönemi başlamdan kepçe kulak ameliyatı yaptırmanız uygundur.

Çocuklarda kepçe kulak ameliyatını devlet karşılıyor mu ?

Maalesef  devlet bu ameliyatı bir estetik ameliyat olarak değerlendirdiği için devlet ssk bağ - kur veya emekli sandığı tarafından yani sgk tarafından karşılanmaz. Ama ben estetik cerrah olarak bu ameliyatların ücretlerini belirlerken işlemin çocukların gelişiminde faydalı olduğunu bildiğimden özel indirimler uyguluyorum. Sonuçta sağlıklı yetişen her çocuk topluma faydalı bir birey olabilir.

Çocuklarda kepçe kulak deformitesi (şekil bozukluğu) Anestezi seçimi

Çocuklara pek fazla kıyamıyorum. Acıyı hissedecekler mi acaba düşüncesi oluşuyor. Çok küçük çocuklarda yani 5-6 -7 yaş grubu için genel anestezi yapıyorum. Bu yaşların üstüne ise yetişkin muamelesi yaparak lokal anestezi uygulaması yapıyorum

Op Dr Ali Mezdeği

www.kepcekulakestetigi.net

 
Toplam blog
: 180
: 1477
Kayıt tarihi
: 24.01.13
 
 

27-Ekim-1973 tarihinde K.Maraş'ta doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini K.Maraş'ta tamamladı. 1991 y..