Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Aralık '19

 
Kategori
Deneme
 

Çocukların Başarısı

Mesleğim öğretmenlik olsa da aynı zamanda bir eğitimciyim. Bu bakımdan çocuklar ailelerin olduğu kadar bizler içinde  önemidir, onlar dünyanın geleceğidir. Bu noktada anne babalar ile birlikte öğretmenler de çocukların bireysel farklılıklarını göz önünde bulundurmalıdırlar

Çocuğun başarılı olmasını sağlayan yollar şunlardır;

1 – Çocuğu yetenekleri doğrultusunda yönlendirmek:  Tüm çocukların kendilerine özgü yetenek ve ilgi alanlar vardır, o alana doğru yönlendirmeli.

2 – Çocuğu başka çocuklarla kıyaslamamalı: İnsanların tümü başka bir insanla kıyaslanmak istemezler. Bu durumda kesinlikle başka çocuklarla kıyaslanma gibi hataya düşülmemelidir.

3 – Çocukla sevgi ve saygı dolu bir ilişki kurmak: Aile ve çocuk arasındaki ilişki çocuğun bütün hayatını etkileyecek öneme sahiptir. Eğer bir aile çocuğuna yeterince ilgi göstermişse o çocuğun beyin ve ruh sağlığı diğerlerine göre daha sağlıklı olacaktır. Çocuklarınızla sevgi ve saygı dolu bir ilişki kurarak, onlarla bol bol konuşarak ve düşüncelerine önem vererek onların daha başarılı olmasını sağlayabilirsiniz.

4- Çocuğa yapıcı tavsiyelerde bulunmak: Eğer çocuğunuzun her davranışı eleştiriyorsanız bu oldukça yanlış bir tutumdur. Bunun yerine çocuğunuzun yapamadıkları şeylerde onu eleştirmek yerine, uygun davranışlar ve sözlerle uyarmak daha doğru olacktır.

5 – Çocuğun kendine güvenmesini sağlamak:  Bu kural da her çocuk için geçerlidir. Çocukları teşvik edici ve destekleyici tavırlar sergilenmelidir ki çocuk karşılaştığı şeylerin üstesinden gelmeyi ve başarabileceğini hissetmeli.

6 – Çocuğun Düşüncelerine Önem Vermek: Eğer çocuğunuz için “O daha çocuk, anlamaz” diye düşünüyorsanız yanlış bir tutum içerisindesiniz demektir. Çünkü çocukluk dönemi hayatın temelini oluşturmaktadır. Çocuğunuz fikirlerini mutlaka her konuda almalısınız ve önemli olduğunu ona hissettirmelisiniz. Çocuk aile içerisinde ve okulda bir birey olarak kabul görülmek ister.

7 – Çocuğun kapasitesiyle orantılı beklenti içerisine girmek: Çocuklardan kendilerinin başarabileceğinden daha büyük bir beklenti içerisine girmemek gerekir. Çünkü her çocuğun başarabileceği kapasitesi vardır.

NAHİDE ÇELEBİ

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..