Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Şubat '08

 
Kategori
Sinema
 

Çocukluk Aşkımız Geri Döndü

Çocukluk Aşkımız Geri Döndü
 

Knight Industries Three Thousand


Benim adım "Knight Industries Three Thousand"…Siz bana kısaca "KİTT" diyebilirsiniz.

Ben deyim 20 siz deyin 26 yıl önce tek televizyon kanalının olduğu yıllarda ve aç parantez mahallemizde tek televizyonun olduğu zamanlarda kapa parantez, zamanın TRT‘sinde yayınlanan bir dizi vardı.

Çocukluğumuz soğuk yüzlü beton dünyanın varlığından habersiz toprakla oynamakla, ağaç dallarından silah yapıp birbirimize dıkşınn dıkşınnnn diyerek ateş etmekle ve televizyonda çocukluk aşkımız, ne zaman bizimde bir tane olacak diyerek hayaller kurduğumuz siyah renkle kaplı kurşungeçirmez kaportalı Pontiac Transam markalı otomobilimizi izleyeceğimiz günü sabırla ve merakla beklemekle geçiyordu…

""Eğer 8 yaşındaysanız ve hayalinizde yaşayan biri veya birşeyler varsa onu elde etmek için yapamayacağınız şey yoktur."" diyen Cedric'i izlemenin yaşı yoktur ya Knight rider'i izlemenin de o zamanlar yaşı yoktu. Genci yaşlısı, çoluğu çocuğu herkes izlerdi...

Televizyonlarda gösterildiği 1982-1986 yılları arasında gösterildiği tüm ülkelerde fırtına gibi esen, marifetleri saymakla bitmeyen ileri teknoloji ürününü süper otomobilimiz Knight Rider, yepyeni yeteneklerle gücüne güç katan otomobiliyle yakın zamanda Amerika'da TV'de gösterim moduna başladı. Eskiye rağbet çok olur bazıları mutlaka sevmeyecektir! Nerede o eski günler ve eski diziler! diyeceklerdir. Ama yeniliklere açık olmak ve yenidünyanın ve yeni teknolojinin nimetlerinden faydalanmak da gerekir düşüncesine sahibim. Geçmişe sahip çıkalım ama geleceği de görmemezlikten gelmeyelim. Bizim televizyonlarda gösterilir mi, yada hangi kanalda gösterim şansı bulur bilemiyoruz ama günün teknolojik nimetleri sayesinde yeniliklerden haberdar olma ve yenilikleri yakalama şansına sahip oluyoruz. İnternet üzerinde izleme imkanım oldu ve bir sinema sever olarak beğendim. umarım izleme düşüncesinde olanlarda beğenir.

Bu arada otomobil markalarıyla ilgilenenleriniz varsa 1982-1986’lı yıllarda Pontiac Transam olan otomobil markası 550 beygirlik Ford Shelby GT500KR Mustang olarak değiştirilmiş. Modellerle ilgili ancak bilgi olanlar yorum yapabilir galiba.

Sevgiyle ve sevdiklerinizle sağlıklı ve mutlu yaşayın… Sinemayla ve sinema tadında dizilerle kalın…

 
Toplam blog
: 55
: 3379
Kayıt tarihi
: 14.05.07
 
 

'Hayat nefes alınan anlardan ibaret değildir. Hayat nefesin kesildiği anlardan ibarettir.' Haya..