Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Şubat '11

 
Kategori
Bebek - Çocuk
 

Çocuktan Sonra Aşk Biter Mi?

Çocuktan Sonra Aşk Biter Mi?
 

1800 yıllarda Amerika’lı Esther Howland‘ın ilk Sevgililer Günü kartını göndermesiyle başlayan daha sonra gittikçe büyüyen toplumsal ve de ticari bir olaya dönüşmüş olan 14 Şubat artık insanların sadece harcama yaptığı bir dönem haline geldi. Oysa bir efsanesi var. Daha doğrusu birkaç tane. 

İnanırsınız, inanmazsınız. 

Aziz Valentine diye bir din adamı gerçekten de evlenmeleri yasak olan Roma askerlerini gizlice evlendirdi de mi çıktı ortaya bu? Yoksa hristiyan olduğu için öldürüleceğini öğrenen Valentine, idamından bir gün önce gardiyanın kız kardeşine “Valentine’ninden” imzalı bir aşk notu mu vermişti? 

Yoksa bunların hiç biri önemli değil mi? Asıl olan onu ne çok sevdiğini göstermek için döktüğün paralar mı? 

Neyse… 

Romantik yazacağım bugün. 

Sevgililer Günü anlam olarak yine de sevimli. Biz her ne kadar içini aşk yerine; pırlanta, pasta, kalp şeklinde gösterişli kutularla doldurmuş olsak da sevimli işte. Sevgili hatırlandığı için sevimli. 

Hatırlamak için illa bir güne mi ihtiyaç var? Var valla. 

Çünkü sevgilin, her gün sevgilin olmuyor. Bazen çok kızdığın bir adam oluyor. Bazen ev arkadaşın oluyor. Bazen tanımadığın yanından geçip gittiğin birine dönüşüyor. Oysa bu tip özel günlerde ister istemez yakın hissedersin kendini. Bir gece önce edilmiş kavgalar unutulur, unutulmak zorundadır. Mutlu olmak, beraberliği devam ettirmek, yaşam için gereklidir bu. 

Peki ilk görüşte aşka inanır mısınız? Veya ‘bir ömür boyu mutlu oldular’a ? Ben inanırım. Gerçek Aşk'ın gerçekliğine... 

Ya Çocuktan Sonra Aşk Biter mi? 

Bilmem. Bite de bilir. Bu kadına bağlı. Çocuktan sonraki yaşamı kadın yönetiyor çünkü. Evlilik bir akıl işi diye yazmıştım daha önce. Hislerine ve hırslarına kanmadan davranmalı bir kadın. Kocanın annesi olmaya kalkmaz, onunla birlikte çocuğun sorumluluklarını üstlenmesini sağlarsa ve de adamı unutmazsa aşk bitmez. Aksine artar. 

Anne-baba olunca daha bir bağlanıyorsun hem hayata hem de eşine. Birbirine iyi bakmalı çiftler. Çünkü yaşamı tümden değiştiren bu çocuk, iki kişinin eseri. Birer parçadır onlardan. Sakinliğini babadan alır, inatçılığını anneden; gözleri babaya benzer, ağzı çenesi de annesine belki... kim bilir. 

Birbirini seven iki kişinin aşkını gösteren en büyük, en muhteşem şey değil midir çocuk? Aşkın meyvesidir çocuk. Sevgiyle büyütülmeli çocuk. 

Aşk bitiyorsa burada bir hata yok mudur? 

www.slingomom.com 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 141
: 3284
Kayıt tarihi
: 30.04.10
 
 

Kozmetik dünyasından anneliğe geçiş... Evde oturmaktan sıkılan girişimci anne oldu mu sana blogger a..