Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Haziran '10

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Çok kilo almanızın sebebi gıda intoleransı olabilir.

Her gıda her insanda aynı etkiyi göstermez. Sağlıklı olarak bilinen besinler bazı insanlarda olumsuz etkilere yol açabilir.Örneğin "ödem söktürücü" olarak bilinen maydanoz bazı insanlarda ödem yapabilir. Aynı şekilde brokoli yıllar süren kronik kilo sorunlarına yol açabiliyor. Sağlıklı insanlarda besinler barsakta sindirildiğinde içilerindeki proteinler enzimler aracılığıyla parçalanıp yapıtaşları amino asitlere ayrıştırlırlar. Aminoasitler kana geçip kullanılmak üzere vücütta taşınırlar. Gıda intoleransı olan bir kişide söz konusu proteinler tam olarak parçalanmadan kana karışırlar ve vucüt savunma sistemi bu proteinleri bir bakteri, bir virus gibi yabancı olarak algılar ve reaksiyon gösterir.

Bu reaksiyona gıda intoleransı denir. Tolere edemediğimiz gıdaları farkında olmadan tükettiğimiz sürece bu reaksiyon devam eder ve başta obesite olmak üzere ishal, uyku bozuklukları, depresyon, baş ağrısı, migren gibi bir çok kronik hastalığa yol açabilir.

Bir gıda intolerans testi olan ImuPro, kapsamlı bir kan tahlili yardımıyla, gıda maddelerine karşı üretilen ve rahatsızlıklarınızın muhtemel kaynağı olan belirli IgG antikorları tespit edilmektedir. Bu test sonucuna göre vucudunuzun tolere etmediği besinlere dikkat ederek sağlığınızı korumanız mümkündür. ImuPro testini vereceğiniz bir kan örneğiyle yapmanız mümkün.

 
Toplam blog
: 19
: 491
Kayıt tarihi
: 26.05.10
 
 

Diyetisyen akademisyen..