Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Kasım '06

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Çok mutsuzum be Atam!

Çok mutsuzum be Atam!
 

Sen tam bağımsızlık diyordun. Ekonomik bağımsızlık diyordun. Birleşmiş Milletler'e bile evet demedin ''düşünelim'' dedin. Artık tam'ı yarım'ı kalmadı Atam . Kimi istiyorlarsa onu getiriyorlar başa, biz öylece bakıyoruz . Elin Kore'lisi, Çin'lisi, Endonezya'lısı yanımızdan son sürat geçip gitti kalkınmada. Bizi geri, yavaş bıraktılar dalga geçer gibi ''Bomba gibisiniz'' diyorlar birde. Senin kurduğun bütün kurumları kapattılar. Bak kızacaksın ama söylemem lazım hatta '' Dil-Tarih Kurumunu'' senin bitirdiğin okulu bitiren Kenan kapattırdı söylemem lazım . Sokaklar, caddeler kara çarşaflı kadınlarla dolu. Bir karış sakallı adamlar Belediye araçlarından dışarıya tükürüyor. İmamları müşavir, adamlarını köşe yaptılar içim acıyor Atam.

Onlar bizden uyanık. Senin resimlerini asıp, büyük bayraklar asıp götürüyorlar işi. İhaleler, şirketler hep onlarda. Törenlerde sana ağlayanı bile var. Yakalarına senin resmini takıyorlar ama ''Çanakkale'de yenildik'' diyorlar Atam. Bunlar o kadar cüretkar ki senin sevginden korkar olduk üç beş milyon ortak can.

Tersanelerimize girildi, karakollarımıza girildi, koridorlarımıza girildi, ne ararsan var Ankara'da. Senin dediğin çıktı Atam. Avrupa birliği diye bir kabak bağladılar kuyruğumuza. Giremediğimiz deliklere onunla gidiyoruz artık. Bebelerimizin emziği, arabası, oyuncağı, sütü dışarıdan geliyor. 40 milyon akşama kadar oturuyoruz ama Elhamdülillah Atatürkçüyüz atam. Dahili hain resmi rakamla 250.000 olmuş ne kadar dövünsek az gelir bize. Fransa hergün suratımıza tükürüyor biz suratımızı Fransız mallarıyla silmeden uyumuyoruz inan..

Ne kendi uçağımızı yapabildik ne tankımızı. Memlekette kendi arabamızı yaptırtmadılar bize. Kendi toprağımıza tütün, şeker ektirmiyorlar kendileri haşhaş ekiyor biz birşey diyemiyoruz Atam.

Aslan gibi askerlerimizin kafasına çuval geçirdiler hesabını soramadık. Tatbikatta dost kuvvetler ''Saratoga'' gemimizin kaptan köşkünü vurdu. Yarbayımız şehit , subay assubay, askerlerimiz yaralı gazi. Kimse gelip özür dilemedi Atam. Bitlis Paşa öldürüldü, Uğur Mumcu öldürüldü, Kışlalı, Mumcu, Hablemitoğlu, Üçok , Kahveci öldürüldü hepsi senin kalendi hepsi senin kalemindi hesabını soran çıkmadı atam. Terör diye birşey çıkardılar, memlekette ne kadar düşünen okumuş varsa öldürüldü, temizlendi ortalık rahat ettiler Atam!

Milletin elinden gelen. Siren çalmak, marş söylemek, seni sevmek. Canım sıkılıyor düşündükçe, okudukça. Sen kimse sahip çıkmazsa Cumhuriyete gençlik çıkacak demiştin. Gençlik, sahil partilerinden ayılıpta gelemiyor huzuruna. Nasıl anlatsam duygularımı, çok mutsuzum be Atam.

 
Toplam blog
: 187
: 1260
Kayıt tarihi
: 02.10.06
 
 

İyiye ve güzele götürmeliyiz Dünyayı. Sürekli daha çok kazanmak, daha yukarıdan bakmaya çalışmak,..