Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Grafik Tasarım Sanatları

http://blog.milliyet.com.tr/grafik

09 Ocak '18

 
Kategori
Tasarım
 

CorelDRAW'da Font Yükleme İşlemi

Font yani yazı tipi iletişimin görsel dilidir, Görsel anlatımda çok önemli bir yere sahiptir ki yazıyla yapılan anlatıma duyguların yüklenmesini sağlar. Günümüzde fontlar, sayısal ortama aktarılmasıyla ve pratik kullanılmasıyla her bilgisayar kullanıcısının ilgisini çekmiş ve görsel dilin kullanımı için büyük ölçüde çeşitlilik sağlamıştır. Gerek işletim sistemlerinin problemleri gerekse font dosyalarındaki problemler ve kullanılan fontların sayılarının artması neticesinde fontları ve fontlarla ilgili işlemleri denetlemeye yarayan programlara ihtiyaç duyulmuştur. Birçok yazılım firmasının konuyla ilgili programları olmasına karşın Bitstream Font Navigator programı pratik kullanımı, sadeliği, gelişmiş görüntüleme özellikleri, font kataloglama sistemindeki başarısı ve Corel DRAW paketiyle ücretsiz olarak verilmesi sebebiyle dikkat çekmektedir.
 
Programın ilk kez çalıştırılması ve font kataloglamaya bir göz atalım. Programı çalıştırmadan önce kullandığınız ya da kullanacağınız (Windows’un font klasöründekiler hariç) tüm fontları sabit diskinizin birici bölümüne (genelde c:\) yeni bir klasör altına kopyalayın (Örneğin “c:\fontlarım”) Bu uygulama ile fontlarımızı kataloglayacağız.
 
Program ilk kez çalıştırıldığında karşımıza “Font Navigator Wizard” adlı bir pencere gelecek. İleri butonuna tıklayarak devam ediyoruz. Daha sonra karşımıza fontlarımızı seçeceğimiz pencere çıkacaktır.
 
Fontları yüklediğiniz klasörün altında alt klasörler varsa ve bunların da kataloglanmasını istiyorsanız “include subfolders” seçeneğini işaretleyin. Tekrar ileri butonuna tıkladığımızda karşımıza gelen pencereyi son diyerek geçiyoruz ve işlem başlıyor.
 
Ardından Font Navigator penceresi karşımıza çıkıyor. Soldaki bölümde katalogladığımız fontlar, sağdaki bölümde ise sisteme yüklü olan fontları görüoruz. Artık fontları yönetmeye başlayabiliriz.
 
Sisteme yüklemek istediğimiz fontu sol bölümden tutup sağ bölüme sürükleyip bırakıyoruz. Sistemden kaldırmak istediğimiz fontu da sağ bölümden tutup sol bölüme sürüklüyoruz. İşlem bu kadar kolay. 
 
Dikkat etmeniz gereken Windows’un kullandığı ana fontları bozmamak ya da sistemden kaldırmamak.
 
Corel font ekleme işlemi bu kadar basit.
 
corel deneme sürümünü bu sayfadan edinebiirsiniz
 
Toplam blog
: 3
: 4915
Kayıt tarihi
: 29.11.17
 
 

Grafik Tasarım Dersleri ..