Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mart '13

     
    Kategori
    Siyaset
     

    Çözüm ya da çözül

    Çözüm ya da çözül
     

    Bazen görüntüler söylenmek istenmeyenleri söyleyebilir.


    Bundan 2-3 yıl önce, yapılan o "Yetmez ama Evet" mitinglerinde başbakan ısrarla "Terörle görüşen şerefsizdir!" dediğinde kalkıp alkışlamıştık.

    Sözüm ona "yandaş medya" devletin Oslo'da teröristlerle görüştüğünü ortaya çıkarınca, "Ben değil MİT görüştü,görevliler görüştü." diyip başbakan işin içinden sıyrılmıştı. Gelinen noktada yine devlet-devlet diyorum çünkü başbakan devletten bağımsız ya(!)-terörle görüştü,hatta teröristlerin başıyla görüştü.Bu seferki görüşmelerin farkı barış ya da çözüm süreci olarak adlandırılması.

    Başbakan'ın eleştiri oklarına sürekli maruz kalan "medya" bu süreci televizyon ve gazetelerden öyle bir anlattı ki,sürece karşı olan herkes savaşı, terörü onaylıyormuş gibi göründü, daha doğrusu gösterildi. Toplumu ayırdılar. Barıştan yana olanlar, terörün devamını isteyenler. Bunun bilincinde olanlar zaten sürece temkinli yaklaştı. Muhalefetten "Bu iş nereye gidecek?İstenilen barış ortamı sağlanacak mı?" gibi sorular geldi ve her zaman olduğu gibi muhalefet günah keçisi ilan edildi. Parti adı vermesem de siz zaten CHP ve MHP'den bahsettiğimi anlamışsınızdır.

    Terörist başı bir takım mektuplar yazdı.Bunları BDP aracılığı ile çeşitli yerlere gönderdi. (Kesinlikle BDP'ye karşı değilim,aksine parlamento farklı fikirlerin olması, parlamentoda Kürt halkının temsil edilmesi hoşuma gidiyor.Ama BDP PKK ile olan ilişkisine bir an önce son vermeli.)Görünen o ki bebek katili fikirlerini duyurmak konusunda bizden daha özgür. Dedi ki: Bu Nevruz farklı size bir sürprizim var.

    Diyarbakır'da binler baharın gelişini kutlamak için(!)toplandı,Abdullah Öcalan posterleri, PKK bayrakları ellerde gezdi. Bir tane bile Türk bayrağının olmamasından şikayetçi olan başbakan, orada toplanan, üzerinde Kürdistan yazılı t-shirt giyen kişilerin amacını unutmuş galiba. Bende karşıyım PKK-TSK çatışmasına, vatandaşlarımızın, askerlerimizin ya da Kürt kardeşlerimizin ölmesine ama PKK neden kuruldu diye sorulduğunda "bağımsız Kürdistan" için yanıtını alıyorsan orada Türk bayrağı olmamasına şaşmamak gerekir.

    Doğruya doğru, PKK, bağımsız Kürdistan amacıyla kurulmadı mı? O halde bugün silah bırakacaklarsa gelecekte bizi bekleyen 2 ihtimal var.

    1)PKK yıllardır sürdürdüğü bağımsız Kürdistan hayalinden vazgeçer, Türkiye'de Türk-Kürt halkları kardeştir ideolojisiyle yaşar.

    2)Silah bırakan Öcalan ve diğerleri önce imtiyaz ya da özerklik talep eder,istekleri kabul edilirse, bu sefer Kürdistan'ın bağımsızlığı gündeme gelir. Şayet hiçbiri kabul edilmezse tekrar silaha sarılırlar, süreç en başa döner.

    Sahi, şu Nevruz görüntülerinden sonra,hangisi daha gerçekçi?

     
    Toplam blog
    : 1
    : 355
    Kayıt tarihi
    : 21.03.13
     
     

    Öğrenci.11 yıldır. ..