Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ekim '11

 
Kategori
Güncel
 

Çukurca'da saldırı: 26 asker şehit, 22 asker yaralı!

Çukurca'da saldırı: 26 asker şehit, 22 asker yaralı!
 

BU ACI NE ZAMAN BİTECEK?


 Bundan üç gün önce Cumhurbaşkanı Abdullah Gül neredeydi?

Siz Cumhurbaşkanı’nın nerede olduğunu, nerede kaldığını, hangi yemekhanede karavanaya kaşık salladığını düşünürken, aynı bölgede meydana gelen saldırı olaylarına bir bakalım.

Evet, Hakkari Çukurca’da askerlerimize gece saat 01:00'de baskın düzenleyen PKK'lı teröristler uzun namlulu silahlar ve roketatarlarla saldırdı. Sabahın ilk ışıkları ile korkunç manzara ortaya çıktı.

Yürek yakan tablo çok acıydı: 26 şehit, 22 asker de yaralı.

Bunun anlamı ne?

Kısaca sizin anlayacağınız; biz sizin Cumhurbaşkanınızın gecelediği, karavana yediği yerleri her an vurabiliriz! Ve söylediklerini gerçekleştirip, maalesef 26 askerimizi öldürüp, 22 'sini yaraladılar.

Son günlerde artan terör olaylarının nedeni sizce nedir?

Bence; açılımla başlayan ve terörle mücadele eden askerlerin tutuklanması ile devam eden, yol aramalarını kaldıran, sıcak takibi Vali’nin iznine bağlayan, terörle mücadelede, iktidar eli ile yaratılan zafiyetin sonucudur.

Herkes bu konuda konuşup, özellikle iktidar yandaşları ve terör örgütü uzantıları, bölgede yapılan operasyonlara hep karşı çıkıyorlar. Böylesine saldırılar sonucunda da seslerini soluklarını çıkartmıyorlar.

Büyük Millet Meclisinden sınır ötesi harekât izni alan iktidar, maalesef ABD izin vermediği için sınır ötesi harekât düzenleyemiyor. Ancak ABD’nin isteklerini Suriye’ye aktarmada ve Suriye’yi tehdit etmekte bir sakınca görmüyor.

ABD’den izinsiz tuvalete gitmeyen iktidar, maalesef terör örgütü ile mücadeleyi Irak’ta faaliyet gösteren Kukla Hükümete bırakmış görüyor.

PKK ile Irak hükümeti mi mücadele edecek?

Haydi canım sende!..

Biz gelelim son iki günde yapılan saldırılardaki ağır bilânçoya:

Bildiğiniz gibi daha dün Bitlis Güroymak’ta polise yapılan mayınlı saldırıda, 5 polis şehit, 3 vatandaş öldü. 20 civarında da yaralı var. Ve bu gün Çukurca’da 26 asker şehit 22 asker yaralı…

İçişleri Bakanlığı Basın Müşaviri Mürselin Tan, yaptığı açıklamade  ''Çukurca'da saat 00.45 civarında terörist saldırısı meydana geldi. İlk tespitlerimize göre 24 şehit, 18 yaralı var. Yaralılar hastanelerde tedavi altına alındı. Güvenlik görevlilerinin sevk edildiği Çukurca'da güvenlik kontrol altına alındı. İlçede şu anda durum sakin! Bakanlarımız arasında konuyla ilgili toplantı yapılıyor. Detaylı açıklama daha sonra yapılacaktır'' bilgisini veriyor.

Daha sonra şehit sayımız 26, yaralı sayımız 22 olarak basına yansıdı.

Bu saldırıların artması, istihbarat birimlerinin görevlerini tam olarak yapmadığını gösteriyor.

İstihbarat birimlerinin ne iş yaptığı geçenlerde ortaya çıkmıştı!

PKK yetkilileri ile Oslo’da görüşmekten, bilgi almaya zaman kalmıyor demeki!

Veya şöyle diyelim Terörle mücadele eden vatanseverlerin telefonunu dinlemekten, terör örgütü hakkında bilgi almaya zaman bulamıyorlardır.

Bu saldırıların tarihine dikkat edecek olursak, Habur’da yaşanan kahramanların(!) karşılanma törenleri gözünüzün önüne gelecektir. Habur’da yaşanan ve Çadır Mahkemeleri ile 7 dakikada aklanan terör örgütü üyeleri acaba bu saldırılara katılıyorlar mı?

Bu saldırıların bir anlamı da; şu anda uygulanmakta olan ‘ileri demokrasi’nin, terörle mücadeleyi kabul etmemesi olarak algılayabiliriz. Teröristler silahla saldırsın, biz onlara gül atalım! Ayrıca terör örgütü üyelerinin rahatlıkla dolaşması için yol aramalarını falan kaldıralım. Her saldırıdan sonra, sıcak takip yapmayalım!

Biz zaten bunu uygulamıyor muyuz?

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..