Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Nisan '15

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Çukurova Halk Ozanları Derneği'nde seçim

Çukurova Halk Ozanları Derneği'nde seçim
 

ÇOKDER'DE YENİ YÖNETİM


Çukurova Halk Ozanları Kültür ve Araştrıma Derneğinde yeni başkan Ahmet Aldemir oldu

Çukurova Halk Ozanları Kültür Ve Araştırma Derneği’nde 9 Kasım 2004 Pazar günü saat 13.00’te yapılan genel kurul toplantısında eski başkan Çataloğlu mahlaslı Oruç Çakmak aday olmadı. Dernek üyelerinden Harika Ufuk “Oruç Çakmak başkanlık görevini en iyi şekilde yaptığı için kendisine çok teşekkür ediyorum. Gönül isterdi ki görevine devam etsin. Ama yeni yönetimin de görevini en iyi şekilde yapacağına eminim. Seçim sonunda yönetimde olan olmayan herkes elini taş altına koysun. Orta Asya’dan beri kopuzlarla başlayıp sazlarla devam eden sevgiyle ve bağlılıkla yaşattığımız bu gelenek bozulmasın. Ozanlarımıza, halk şairlerimize sahip çıkalım. Usta- çırak yöntemiyle süregelen âşıklık geleneğimizin gelecek kuşaklarca sürdürülmesi için elimizden geleni yapalım.” dedi.

Çukurova Halk Ozanları Kültür Ve Araştırma Derneği Başkanı Oruç Çakmak seçim başlamadan önce Eğitimci Şair Yazar Harika Ufuk ve Avukat Fikret Adamhasan’a ve üyelere dernek faaliyetlerindeki desteklerinden dolayı teşekkür belgesi verdi. Avukat Fikret Adamhasan “Bu belgeler emeğe saygının nişanesidir. Çalışmalarımızın takdir edilip belgelerle ödüllendirilmesi şevkimizi arttırmaktadır. Çok mutlu oldum. Başkan Oruç Çakmak’a çok teşekkür ederim. “ dedi.

Avukat Fikret Adamhasan’ın Divan Başkanlığına, Adem Yörük ile Eğitimci Şair Yazar Harika Ufuk’un Divan Başkan Yardımcılığına getirildiği tek listeyle gidilen seçimde Ahmet Mekansız mahlasıyla tanınan Halk Şairi Ahmet Aldemir başkanlığa, Abidin Kaya ise başkan yardımcılığına oybirliğiyle seçildi. Son derece heyecanlı ama bir o kadar da demokratik ve kurallara saygılı olan seçim sonucunda eski başkan yeni başkana çiçek vererek yeni görevinde başarılar diledi. Eski başkan Oruç Çakmak yeni yönetim ve denetim üyelerine yemek ziyafeti verdi. Abidin Kaya, Ozan Mercan ve Mustafa Sülük sazlarıyla günü güzelleştirirken Adnan Özcandan da “Elif” adlı şiirini yorumladı. Küs olan üyeler barıştırıldı.

Seçim sonunda herkes görevini yerine getirmenin rahatlığı içindeydi. Çukurova Halk Ozanları Kültür Ve Araştırma Derneği’nin yeni yönetimine başarılar dileriz. Hayırlı ve uğurlu olsun.

HARİKA UFUK

HABER

 
Toplam blog
: 389
: 261
Kayıt tarihi
: 01.12.13
 
 

Adana'da doğdu. Öğrenim hayatına İstanbul'da Çengelköy İlkokulu'nda başladı. İstanbul Marmara Ünive..