Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Kasım '06

 
Kategori
Voleybol
 

Cumhuriyet kızlarının sevinç gözyaşları

Japonya’daki Dünya Bayanlar Voleybol Şampiyonasında Peru’yu 3-2 yendikleri maçın bitiminde kızlarımızın gözlerinden yaşlar akıyordu. Şampiyonaya tamam mı, devam mı maçında 2-1 yenik başladıkları 4. sette üç sayı geriden gelip seti farklı alıp son sete 2-2 giren kızlarımız bu seti de 15-9 alıp 3-2 kazandılar. Maç biraz önce tamamlandı.

Sevinmeyi ve sevinç gözyaşları akıtmayı haketmişlerdi. Onlar ekran başındaki seyircilerle birlikte ağladılar maçtan sonra. Bayanların maçları farklı oluyor. Maç boyunca defalarca duygusal değişimler yaşanıyor. Yüzlerdeki ifadelerle duygularını çok kolay ele veriyorlar. Birkaç sayı aldıklarında yüzlerinde güzel tebessümler görüyoruz, biraz kötü girmeye görsün suratlar asılıyor. Sevinçleri de kolay yaşıyorlar, üzüntüleri de.

Mısır maçında rakip kızların giysilerini gördükten sonra bizim kızlarımızı, giysileri, sevinçleri, üzüntüleri ile hala sahada böyle gördüğüm için sevinirken birgün o şekilde görür müyüz korkusu yaşamadım da değil. Bu korkuları yaşamamak için, cumhuriyet kızlarımızı karanlıklara teslim etmemek için kazanmış olduğumuz değerlerimize sahip çıkmalıyız.

TRT’nin 3. kanalına attığı bu maça diğer kanallar da gereken önemi vermediler. Hiçbir kanal yayınını kesip sonucu vermedi. Haber kanalları dışında sonucu altyazıyla geçmediler. Oysa kızlarımız başarı yolunda güzel bir adım attılar. Teşekkürler filenin güzel kızları, teşekkürler cumhuriyetin çağdaş kızları.

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..