Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ekim '10

 
Kategori
Bayramlar
 

Cumhuriyet

Cumhuriyet
 

Cumhuriyet


Cumhuriyet biz demek, her bir vatandaş demek, Mustafa Kemal demek, Kazım Karabekir demek, Sivas demek, Erzurum demek, Samsun demek, Ankara demek, Cumhuriyet ülkem demek, ülkenin her köşesindeki insan demek. Kahraman ülke evlatlarının kurtuluş mücadelesini kazanıp, kurdukları idare demek. Cumhuriyet Türkiye Cumhuriyetinin sınırlarının yeniden biçimlenmesi demek. Şimdi bizim tanımadığımız yokluklar içinde, çarıklı ayaklarda nasırlı ellerde oluşan, vatan demek. Osmanlı Devletinin sınırları Balkan Savaşlarında, Birinci Dünya Savaşında ülke haritasının resmi küçülerek değişti. Kaybedilen topraklardan, işgal altındaki bir vatandan yeni bir Cumhuriyet doğdu. Kurtuluş Savaşı şehitlerinin kanları ile bir vatan doğdu.

Cumhuriyet sadece bir yönetim biçimi değil yaşam tarzıdır. Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşını yazarken, sadece hayal etmemiş, İstiklal mucadelesini öylece ruhunun derinliklerindeki yurdumuzun, milletimizin mücadele gücünü, bu topraklarda hiç kolay kazanılmayan İstiklal Savaşını ve Kurtuluş mücadelesini anlatmış. Bizler bugün, o zamanı, ülkemizin o dönemdeki durumunu şimdi anlayamayız elbet ama Cumhuriyeti anlayabiliriz, koruyup sahip çıkabiliriz, yaşayıp yaşatarak...

Cumhuriyet Bayramını iyi anlamak gerekir. Her bölgede, her şehirde, her ilde bizim yönetim biçimimiz bu. Kürdü, Türkü, Göçmeni, Lazı, Çerkezi, bunlar biziz. Her birimiz aynı bütünün renkleriyiz, Ağrıyız, Edirneyiz, Şırnakız, Artviniz, en önemlisi hepimiz bir bütünüz. Türkiye Cumhuriyetinin sınırlarıyız. Hepimizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.

 
Toplam blog
: 259
: 442
Kayıt tarihi
: 23.04.09
 
 

Merhaba ben Manolya. Edirne doğumluyum. Eğitim'e hizmet ediyorum ve bu yolun gönüllüsüyüm.Şiir yazma..