Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Aralık '08

 
Kategori
Futbol
 

D.kiev maçı sonrasında gözlemler...

D.kiev maçı sonrasında gözlemler...
 

F.bahçe


FENERBAHÇE AÇISINDAN GÖRÜLEN YANLIŞLIKLAR NELERDİR?
Fenerbahçe D.Kiev maçını kaybetti. Maç öncesinde T.V.den yorumları izlerken, şu cümle geçiyor yorumculardan: Geçen yılki takımın havasından futbolcular çok uzaklar.. Bu yorum maç öncesindeki tespitleridir. Bu tespitte bana göre yöneticiler ve teknik heyet ve menajer üzerine düşeni yapamamışlardır. Takım motive edilmediği için, böylece bu maç bitsin de İstanbul'a dönelim havası ile oynanan bir maçtı.

Pekiyi biz maçı seyredenler için nasıl bir maç oldu?

VOLKAN'IN STANDART HATALARINDAN biri ile gene mağlup duruma düşülen, ilk 20 dakikada hayallerin ve hedeflerin bittiği ve sonrasında, bu sonuca razı olan bir takım vardı. Hırs yok, mücadele yok. Denk iki takımın antrenman maçına dönüşen bir mücadele oldu.

Fenerbahçe bu duruma bu kadar kısa sürede nasıl düştü? Öncelikle yorumcular, kendi yorumlarının bu durumun hazırlığını yaptığını, suyu kendilerinin ısıttıklarını kabul edecekler. Çok beğenilen tüm yorumcular, geçen yıl ZİCO'nun yetersizliğinden bahsederek, Kulüp başkanını ve yönetimini bu konuda harekete geçirdiler. Zico'nun gönderilmesi büyük hata idi. Herkes yanlış olduğunu gördüğü halde sessiz kalındı. Zico nun geçen yıl kupa almadı ise bunu bir düşünelim: Kupada hakem skandalı ile G.Saray takımına kasıtlı bir şekilde F.bahçe elendirildi. Ligte ise son saniyeye kadar şampiyonluk mücadelesinin içinde olundu. Bu konuda en son suçlu Zico idi. Zico ile ligte çok beklenmeyen kayıplar yaşandı. Fakat bu kayıplar şampiyonluk mücadelesinden değil, şampiyonlar ligindeki mücadeleden hemen sonrasındaki lig maçlarında olan kayıplardan yaşandı. Aslında teknik direktör olarak hatası olsa bile bu sene tekrar Zico ile çalışılması gerekli idi. Başkan yazarların sözünü dinlememeliydi. Bir kez daha istikrardan yana olmalıydı.
Başkanın yani Aziz Yıldırım'ın ayrıca bu yıl da takımla yakından ilgilenmeyerek bu yılki başarısızlıkta, takım üzerindeki otoriter başkan etkinliğini göstermeyerek, sanki takımı yalnız bıraktı. En azından dışardan öyle görünüyor.

Aragones teknik direktör olarak, bir tarzı ve ekolü olan, başarısının zirvesinde F.bahçenin başına gelen bir teknik adamdır. Sevsenizde sevmesenizde, bu yıl bu hoca ile çalışılacaktır. Aslında görünen yol: Bu yıl kayıp yıl olsa bile, Aragonesin istediği takım yapılması ile önümüzdeki yıl istediği futbolcular ile çalışma şansı verilerek, hocanın futbol bilgisinden yararlanmalıdır.

Bakınız, hoca ve takımın kan uyuşmazlığı olabilir. Bu konuda yapılacakların karar verilme zamanı gelmiştir.. Ya futbolcular ile toplanıp, futbolcuların kendi sorunları masaya yatırılmalıdır. Futbolcuların takımın başarısızlığındaki kendi yorumları nedir? Bu konuda futbolcular dinlendikten sonra: Aragones ile anlaşamadıkları bir konuda çözülebilecek bir sorun var ise sorun çözülmeli, ya da sorun çözüm sağlanamayacak bir boyutta ise, Aragonesin görevine son verilmelidir..Teknik direktör olarak yeni bir hoca arayışına geçilmelidir..

Eğer Aragones ile yola devam edilecek ise de, ona istediği futbolcular alınıp, hocaya şans verilerek yola devam edilmelidir.

Fenerbahçe takımının artık oyundaki etkinliği, mücadele gücü, hırsı, maç esnasında yok olmuştur. Aslında kadro yetersiz ve eksik bırakılmıştır. Volkan kalede kötüde oynasa tek bırakılmıştır. Bu önemli bir tehdittir. Formsuz bile olsa nasıl olsa BANKO oynuyorum düşüncesi önce kendisine sonra takıma büyük zarar vermektedir. Defans kurgusuna iyi bir yedek sadece Önder Turacı vardır. Ayrıca orta saha kurgusunda müzmin sakat Emre Belezoğlu ve vurdumduymaz Kazım ile sıradan futbolcular takımda tutulmuştur. Burak YILMAZ ile Ali BİLGİN bu takımın kurtarıcı oyuncuları olamaz. Forvette Semih Şentürk sürekli sakatlanması sorunu araştırılmalıdır. Guiza iyi futbolcu olabilir fakat mutsuz görüntü vermektedir. Bu belirttiğim genel sorunlar ile bu takımın hiç bir kulvarda başarılı olması beklenmemelidir. Sanki FENERBAHÇE formasını çıkartsınlar kümede zor kalırlar görüntüsü vermektedirler.. Bu konudaki sorun nasıl çözülecekse, karar Başkanındır. Başkan, kararını verip uygulamaya geçmek zamanıdır. Genel olarak, en büyük sorun, ARAGONES ve FUTBOLCULAR MUTSUZLAR..ÜMİTSİZLER..bu çok büyük sorundur. Bu böyle devam edilirse, bu sene ne yapılırsa yapılsın asla başarı gelmeyecektir.

Şimdilik bizim Fenerbahçe taraftarı olarak, sadece beklemek ve izlemekten başka yapacak bir şeyimiz yoktur. Bu sene şampiyon olunmazsa Dünya'nın sonu değildir. Burada vurgulamak istediğim husus sadece şudur: Alınacak kararlar ile sakın 10 yıl geriye gidilmemelidir.Bu tehlikeye doğru koşar adım gidilmektedir.Artık sürekli hatalı kararlar verilirse, dün çabuk unutulur..Aziz Başkanın dikkatine sunulur..

SAYGILARIMLA

 
Toplam blog
: 8
: 1068
Kayıt tarihi
: 13.10.08
 
 

Herkese merhaba.. İstanbul doğumluyum. İktisat fakültesi mezunuyum. Ticaretle ilgiliyim. Hobilerim f..