Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Kasım '13

 
Kategori
Gezi Rehberleri
 

Dağa kaçtım ~~ Karaburun rotaları: Meli'den Yaylaköy'e 3

Dağa kaçtım ~~ Karaburun rotaları: Meli'den Yaylaköy'e 3
 

Yaylaköy


 
Bölüm 3

Artık gitme zamanıydı; bir iki parseldeki afet evlerinin yıkıntıları üzerine yazılmış “satılık” yazılarını takip ederek, arabayı bıraktığımız düzlüğe doğru indik ve 1960 tarihini taşıyan YSE Çeşmesi’nin önünden geçerek Meli’den ayrıldık.

 

 Meli'de en tepedeki evlerden biri; eski bir çeşme ve çamlar

Karayolunu takip ederek önce eski cıva madenini, daha sonra da Eğri Liman’ı geçtik. Biraz önce yanına uğradığımız yangın kulesi, şimdi çok uzaklarda kalmış o tepeden bize selam gönderiyordu. Biraz sonra Küçükbahçe’ye varmadan Yaylaköy sapağına ulaştık. Yaylaköy’e ulaştığımızda akşam serinliği başlamıştı. Köyün eski çeşmesinin önündeki asırlık çınar ağacının altında ustalar, bir meydan düzenlemesi yapıyorlardı. Köyün sokakları, daha yeni kilit taşı döşenmişti. En son geçişimizden beri en büyük değişiklik bunlardı; bir de çevredeki RES’ler…

 

Yaylaköy'ün evleri

 

 Yolumuza devam ettik. Köyün çıkışındaki Gürpınar Çeşmesi’nde, geçe bıraktığımız yemeğimizi yedik. Gün neredeyse kavuşmak üzereydi. Nuri Killigil’in Civa Fabrikası’ndan bugüne kalanlar ve Karaburun’un panoramik manzarası eşliğinde Çullu üzerinden Karaburun ilçe merkezine vasıl olduk. 

 

 İstikamet Karaburun...

 

Dipnotlar:

 

Yazan : İF

Fotoğraflar: İF / MYC

Düzenleyen: MYC

 
Toplam blog
: 140
: 882
Kayıt tarihi
: 02.09.12
 
 

  Ben ve iki eski dostum; bilgi dağarcığımızı doldurabilmek ve şehrin keşmekeşinden uzaklaşab..