- Kategori
- Yemek - Mutfak
Dalak tava
Biraz kanlanmak, canlanmak istiyorsanız, kansızlık çekiyorsanız demir ve protein yönünden zengin dalak tüketmeyi denerseniz istediğiniz sonucu mükemmel bir şekilde elde etmiş olursunuz. Dalağın faydalarını bünyenizde hissettikten sonra ara sıra da olsa dalağı tüketmek isteyeceksiniz. Dalak kırmızı ete göre daha ucuz bir besindir ve lezzetini de hiç yabana atmamak gerekir.
Malzemeler:
4-5 tane dalak
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber veya kırmızı toz biber
Kızartmak için zeytinyağı
Yapılışı:
Önce orta boy teflon bir tavanın dibini kaplayacak kadar zeytinyağı konulur ve yağ ısınınca ocak kısık ateşe ayarlanarak dalaklar tavaya konulur.
Dalakların üzerine tuz ve toz biber serpilir, dalakların alt yüzü kızarınca ters çevrilir ve diğer yüzü kızartılır. Dalaklar kızartılırken yüzeyi çok fazla sertleştirmeden kızartılmalıdır ki lezzetli olsun.
Kızaran dalaklar yeşillik ve soğanla servis yapılır.
Afiyet olsun.