Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ocak '16

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Dalak tava

Dalak tava
 

Biraz kanlanmak, canlanmak istiyorsanız, kansızlık çekiyorsanız demir ve protein yönünden zengin dalak tüketmeyi denerseniz istediğiniz sonucu mükemmel bir şekilde elde etmiş olursunuz. Dalağın faydalarını bünyenizde hissettikten sonra ara sıra da olsa dalağı tüketmek isteyeceksiniz. Dalak kırmızı ete göre daha ucuz bir besindir ve lezzetini de hiç yabana atmamak gerekir.  

Malzemeler:

4-5 tane dalak

Yarım çay kaşığı tuz

Yarım çay kaşığı karabiber veya kırmızı toz biber

Kızartmak için zeytinyağı

Yapılışı:

Önce orta boy teflon bir tavanın dibini kaplayacak kadar zeytinyağı konulur ve yağ ısınınca ocak kısık ateşe ayarlanarak dalaklar tavaya konulur.

Dalakların üzerine tuz ve toz biber serpilir, dalakların alt yüzü kızarınca ters çevrilir ve diğer yüzü kızartılır. Dalaklar kızartılırken yüzeyi çok fazla sertleştirmeden kızartılmalıdır ki lezzetli olsun.

Kızaran dalaklar yeşillik ve soğanla servis yapılır.

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..