Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ocak '15

 
Kategori
Kültürler
 

Damlaya damlaya Göl olur

Damlaya damlaya Göl olur
 

BİR MİLLET ÖZÜNE, SÖZÜNE, GEÇMİŞİNE, TARİHİNE TAM MANASIYLA HAKİM OLMALIDIR. TARİHİ İYİ BİLMEZSEK TEKRAR TEKERRÜR EDEBİLİR. GEÇMİŞTEN DERSLER ALARAK GELECEĞE DAHA İYİ KONSANTRE OLMALIYIZ.


Bu Atasözü; tüm insanlık için çok önemli öğüt vermekle birlikte, bu öğüdü kendimiz için çok ama çok iyi uygulamamız gerekir. Bu çok önemli ata sözünü tüm hayatımıza kesinlikle uygulamaya ve gelecek nesillere de çok iyi şekilde aktarmaya azami gayret göstermeliyiz.
 
Bu konuya paralel çok önemli ata sözleri söylenmiştir. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz;
 
- " Ne kadar küçük miktarlar olursa olsun, bu miktarlar gittikçe çoğalabilir. "
 
- " Kimse aniden zengin olmaz. Damlaya damlaya göl olur misali birikim yaparak belli bir seviyeye ulaşabilir."
 
- " Küçük çabalar, büyük problemlerin çözümüne yardımcı olabilirler "
 
- " Ey Oğul boşuna dememişler, damlaya damlaya göl olur diye. "
 
Damlaya Damlaya Göl Olur ata sözü; günümüzde sıklıkla kullanılan atasözlerimizden olup, konusu tasarruftur. Paramızı azar azar biriktirerek zaman içerisinde bol paramız olacağına işaret eder. Biriktirilen bu para ile refahımız artacak ve zamanı gelince bu paralar işimize çok yarayacak ve bizi ferahlatacaktır.
 
İnsanların yaşamında çalışıp, üretip hayat için gerekli olan tüm ihtiyaçları elde etmek yada sağlamak için mücadele verirler. Yaşadığımız dünyada paranın çok  büyük önemi vardır. Para elde etmek insanların en önemli hedefidir.
 
Gençlik yıllarında çok çalışmak gerekir. Zira hayat çalışmayı gerektirmektedir. Çalışmak ve birikim yapmak bizi yaşlılık yıllarında rahat etmemize yarar. İnsanlar gençken güçlü sağlıklı ve azimlidir. Hayat inişli çıkışlı olup her an her şeye gebedir. Mutlu ve huzurlu günlerimizin olduğu gibi, aynı zamanda çok zor anlarımız da olmaktadır. Bu nedenle bu zor saatleri huzurlu ve minimum zararla geçirmek için bol nakit'e ihtiyaç hissederiz.
 
Bu moneylere (paralara) ise; çok birikim yaparak ulaşabiliriz. Az bir nakitle dahi cırmalasak, çok az birikim yapmak gerekir. Zaten; az nakit alıyorum demek doğru değildir.  Çünkü; gıdım gıdım birikir ve bir bakmışsın  ki birikim perfect bir seviyeye ulaşmıştır. Fani evrende huzurlu olmak istiyorsak naktimizin  olması şarttır. Çok mal günümüzde hemen hemen tüm kapıları açmaktadır. Bu nedenle; bu bilinç içinde yaşamalı ve iktisat yapmayı  tüm yaşamımızdan çıkarmamalıyız.
 
Damlaya damlaya göl olur; Atasözünün manası ise: Küçük ve önemsiz gördüğümüz nesneler birikerek kocaman şeyleri oluşturur. Pozitif ve Negatif tüm unsurlar için geçerli bir ögedir. Bunun için küçüktür, azdır, önemsizdir deyip hiçbir şey basit görülmemelidir; bunların önemi gerçekten çok iyi  bilinmeli, boş yere  ziyan edilmemelidir. Zaten boşa harcamak israf dır, israf ise dinimizce haram olarak bilinmektedir.
 
Günümüzde sıklıkla kullanılan atasözlerinden olup tasarruf konuludur. Paramızı biriktirerek zaman içerisinde çok miktarda paramız olabileceğine işaret eder. Biriktirilen para ile birlikte artmış olup zamanı gelince bunlar işimize yarayacak bizi feraha ulaştıracak paradır. Atalarımız zamanında kendi arasında çok doğru sözler söyleyerek bu harika mirasların veya zenginliklerin  günümüze kadar ulaşmasına vesile  olmuşlardır.
 
Para biriktirmek için kumbara kullanabiliriz ve burada biriken parayı kötü günler veya ihtiyacımız olan günlere saklarız. Bu kumbaraya veya bir kenara  her gün atacağımız bozukluklar aradan geçen zaman içerisinde durduğu yerde işimizi görecek çok büyük miktarda paralara dönüşebilirler. Her gün bir kenara atacağımız 3-5 TL ile birlikte aylar sonra 1 milyara yakın para biriktirmiş olacağız. İşte Damlaya damlaya göl olur atasözü görevini yerine getirmiş olup, biriktirilen paranın veya tasarrufun değerini gösterir. Para biriktirmek güzel bir alışkanlık olduğundan dolayı her zaman, geleceğe hazırlıklı oluruz. Büyük paralar kenara konulan küçük paraların büyümesi ile zamanla çok daha büyüyerek, bizlere uzun zamandır almak istediğimiz maddi şeyleri veya  eşyaları çok rahatlıkla almamıza yardımcı olur.
         
Damlaya damlaya göl olur atasözü bizler için; çok büyük zenginlikler ihtiva eden önemli bir söz olarak her zaman zihinlerimizdeki yerini alacak ve bizlere hayatta her zaman rehberlik veya kılavuzluk edecektir. Tasarrufu veya Denk bütçeyi hayatımıza her zaman tatbik etmeli ve bu mantık dairesinde hareket etmeye elimizden geldiği kadar çok büyük gayretler göstermeliyiz.
 
Bu ve bunun gibi atasözlerimizi hiç bir zaman yabana atmadan, geçmişten veya yaşanmış olan şeylerden çok büyük dersler alarak yolumuza o şekilde devam etmeye azami gayret göstermeliyiz. Atalarımızı veya geçmişimizi yani tarihimizi hiç bir zaman unutmadan onlardan maksimum düzeyde faydalanmaya son derece aşırı önem vermeliyiz. Unutmayalım ki Tarihini veya geçmişini bilmeyen milletler her zaman yok olmaya mahkumdur. 
         
 
Toplam blog
: 94
: 1680
Kayıt tarihi
: 20.06.14
 
 

Üniversite, Kamu Yönetimi, Yerel Yönetimler, Çalışan, İyi bir kariyer sahibi olmak, Kitap okuma, ..