Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Aralık '11

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Darrüzziyafe köftesi

Darrüzziyafe köftesi
 

DARRÜZZİYAFE KÖFTESİ


YAPILIŞI


500gr dana kıyma, kaba aktarılır. 5 adet yıkanıp üst kabukları alınan mantarlar ve 2 adet soyulan soğanlar birlikte robottan geçirilir, kıymaların üzerine aktarılır. 1 adet yumurta, harca kırıldıktan sonra 1 çay kaşığı yenibahar, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kekik, 1 çay kaşığı pul biber, 1  çay kaşığı fesleğen, 4 dilim ekmek kırıntısı ya da ½ su bardağı galeta unu ve 1,5 tatlı kaşığı tuz, ilave edildikten sonra harç iyice yoğrulur. Malzemeler iyice harmanlandıktan sonra 1 çay bardağı Şam fıstığı ilave edilir ve hiç parçalanmayacak kıvama gelene kadar yoğrulur.1 yufka tere yağı ile yağlanır, 2ye katlanır. Yarım katlanan yufka, masaya yayılır. Parça, parça koparılan köfte hamuru önce yufkaya yan yana dizilir, ardından birleştirerek yanları yufkayla kapatılıp rulo şekline sarılır. Sarılan köfte ortadan ikiye kesilir rahat dilimlenebilmesi için ve dilerseniz buzdolabında 2 saat ya da buzlukta 15-20dk dinlendirilir. Dinlenen köfte kalın dilimler halinde kesilir. Isıtılan tava 1 tatlı kaşığı tereyağı ile yağlanır. (yapışmadığı sürece bir daha yağlanmasına gerek yoktur) Köfteler arkalı önlü kızartılır, Gıdaları kızartmaktan yana olmadığım için fırın tepsisini yağlayıp dilimlenen köfteleri, tepsiye diziyorum. 1 yumurta, 2 kaşık yoğurt, yarım çay fincanı sıvı yağ hepsini çırpıp köftelerin üstüne sürüyorum 200 derecede ısıtılmış fırında pişiriyorum. Bazı kişiler dana kıymasına tavuk kıyma, kuzu kıyma katıyorlar ben daha ekonomik olsun diye sadece kıyma veya sadece tavuk kyması ile yapıyorum.Pilav ve çeşitli pürelerle birlikte servis tabağında sunulabilir. Afiyet olsun

NAHİDE ÇELEBİ

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..